Dupa ce a parcurs 15.520 kilometri prin 35 de tari de pe teritoriul Europei, la volanul unui automobil Škoda Roomster (1.4 TDI / 59 kW / 80 CP), campionul mondial al drumetiilor in regim economic, Gerhard Plattner, a sosit la Mlada Boleslav, d
Dupa ce a parcurs 15.520 kilometri prin 35 de tari de pe teritoriul Europei, la volanul unui automobil Škoda Roomster (1.4 TDI / 59 kW / 80 CP), campionul mondial al drumetiilor in regim economic, Gerhard Plattner, a sosit la Mlada Boleslav, destinatia finala a "Roomster Family Tour". Plattner a cheltuit numai 752 euro pentru combustibil de-a lungul excursiei care a durat patru saptamani.Cu o viteza medie de 78 km/h, consumul mediu al modelului Roomster - incarcat la maximum - a fost de 4,5 litri/100 kilometri. Plattner a reusit sa economiseasca 248 euro din totalul de 1.000 euro, suma primita la inceputul calatoriei.Gerhard Plattner a demonstrat, in cel mai clar mod posibil, ca pana si un automobil Roomster incarcat la maximum - a calatorit alaturi de 3 manechine ce au avut greutatea medie a unei femei, respectiv a doi copii - poate avea un consum redus si nu constituie un obstacol in trafic.De-a lungul calatoriei prin Europa, Plattner a avut nevoie de o singura reparatie - in apropiere de Roma, parbrizul a fost lovit de o piatra si a trebuit inlocuit. Şoferul austriac a gasit suport prompt si rapid pentru problema sa in Timisoara, unde parbrizul a fost inlocuit in regim de urgenta in numai doua ore. Tot in Romania, Plattner a raspuns provocarii redactorului sef al revistei Top Gear, Costin Giurgea, pentru o intrecere in condus economic pe ruta Bucuresti - Brasov. A fost o competitie extrem de disputata care a fost adjudecata in cele din urma de redactorul Top Gear cu o medie de 5,17 l/100 km. Au fost numai 0.02 l/1 00 km mai putin fata de Gerhard Plattner, care a declarat: "Apreciez performanta colegului meu. Acest rezultat arata ca un condus economic nu este doar apanajul recordmenilor. Cu siguranta ca experienta si cunoasterea traseului si-au spus cuvantul, sunt convins insa ca oricine poate realiza astfel performante bune de consum cu un TDI".Traseul parcurs de Gerhard Plattner cu Škoda Roomster 1.4 TDI in turneul de consum redus: Mlada Boleslav, Hamburg, Amsterdam, Bruxelles, Londra, Paris, Luxembourg, Geneva, Andorra La Vella, Barcelona, Monte Carlo, Vatican, San Marino, transfer ferry-boat Ancona - Igoumenitsu, Salonic, Skopje, Edirne, Bucuresti, Brasov, Timisoara, Belgrad, Budapesta, Zagreb, Ljubljana, Viena, Bratislava, Uzgorod, Varsovia, Vilnius, Riga, Tallinn, St. Petersburg, Helsinki, transfer ferry-boat Helsinki - Stockholm, Oslo, Copenhaga, Rostock, Berlin, Mlada Boleslav.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.