La nivelul Europei Centrale si de Est, Romania a fost tara care a vandut cel mai mult ciment produs de grupul Lafarge, in primul semestru al anului curent. Ca ritm de crestere al vanzarilor, Romania s-a plasat pe prima pozitie in Europa Centrala si d
La nivelul Europei Centrale si de Est, Romania a fost tara care a vandut cel mai mult ciment produs de grupul Lafarge, in primul semestru al anului curent. Ca ritm de crestere al vanzarilor, Romania s-a plasat pe prima pozitie in Europa Centrala si de Est, devansand tari ca Rusia, Polonia si Turcia.Vanzarile de ciment realizate de Lafarge in Romania au inregistrat o crestere de 83,8% in primele sase luni ale anului, evolutie determinata, in principal, de avansul volumelor comercializate, potrivit raportului financiar semestrial al companiei franceze. Cresterea volumelor comercializate a determinat majorarea vanzarilor cu 63,9%, in termeni valorici, iar diferenta de 19,9% este data de evolutii precum variatia preturilor si a liniei de produse, se arata in documentul citat. Vanzarile de ciment realizate din Europa Centrala si de Est au crescut cu aproape 62% in primele sase luni ale anului, la 320 milioane euro. Profitul inainte de deducerea impozitelor, dobanzilor, deprecierilor si amortizarilor (EBITDA) s-a majorat cu 104% in aceasta regiune, la 97 milioane euro. Profitul grupului a crescut cu 70%, la 934 milioane euro In perioada ianuarie-iunie 2007, grupul Lafarge a consemnat o crestere de 70% a profitului net, la 934 milioane euro, evolutie determinata de majorarea preturilor produselor companiei, de controlul costurilor si de dezvoltarea sectorului constructiilor in economiile emergente. Vanzarile au crescut cu 4%, la 8,385 miliarde euro, sustinute de performantele puternice din Europa de Est si Asia, precum si de cresterea castigurilor realizate in America de Nord pe segmentul cimentului, in pofida incetinirii avansului constructiilor rezidentiale in aceasta regiune.Profitul operational a urcat cu 20%, la 1,36 miliarde euro, iar marja operationala a crescut cu 2,1 puncte procentuale. "Cresterea castigurilor noastre in prima jumatate reflecta imbunatatirea structurala din cadrul operatiunilor noastre si reducerea de costuri implementata in tot grupul. Marginile noastre sunt mult in crestere. Trebuie evidentiata calitatea rezultatelor operatiunilor noastre din America de Nord pe piata actuala. Suntem increzatori in ceea ce priveste a doua jumatate a anului", a declarat Bruno Lafont, presedinte si CEO Lafarge. Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1997. Activitatile Lafarge din Romania au fost reorganizate, in luna mai, in trei divizii, respectiv Lafarge Ciment, Lafarge Agregate si Betoane si Lafarge Arcom Gips. Lafarge este unul dintre principalii producatori de ciment, atat la nivel mondial, cat si pe piata romaneasca, alaturi de grupurile HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.