Testament spiritual al Patriarhului Teoctist, constructia Catedralei Mantuirii Neamului are toate sansele sa devina realitate, incepand cu luna septembrie. Acest lucru va fi posibil doar daca Municipalitatea si Guvernul vor solutiona cele 48 de cerer
Testament spiritual al Patriarhului Teoctist, constructia Catedralei Mantuirii Neamului are toate sansele sa devina realitate, incepand cu luna septembrie. Acest lucru va fi posibil doar daca Municipalitatea si Guvernul vor solutiona cele 48 de cereri de retrocedare existente pentru o parte din terenul unde va fi amplasat monumentul.Şeful Directiei Integrare Europeana din Primaria Capitalei, Radu Ancuta, spune ca autoritatile trebuie sa decida asupra uneia dintre cele doua variante de despagubire: banii sau terenul la schimb intr-o alta zona. "Terenul se afla in proprietatea Patriarhiei Romane, problema care trebuie rezolvata este cu cei 48 de proprietari care au cereri de revendicare in baza Legii 10/ 2001, avand loturi cuprinse intre 100 si 250 mp pe amplasamentul viitoarei Catedrale si care trebuie depagubiti", a mentionat Ancuta. In prezent, "se lucreaza la o solutie de compromis, care sa ii poata multumi pe proprietari".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.