Compania de transport aerian British Airways (BA) a fost amendata cu 121,5 milioane de lire sterline pentru activitati anticoncurentiale privind preturile biletelor de zbor, a anuntat Biroul Britanic pentru Comert Corect, citat de Reuters, relateaza
Compania de transport aerian British Airways (BA) a fost amendata cu 121,5 milioane de lire sterline pentru activitati anticoncurentiale privind preturile biletelor de zbor, a anuntat Biroul Britanic pentru Comert Corect, citat de Reuters, relateaza Mediafax. BA a admis existenta unei intelegeri cu concurentul american Virgin Atlantic, in perioada august 2004-ianuarie 2006, pentru stabilirea suprataxei pentru combustibili la cursele de pasageri pe distante lungi. Suprataxele percepute de cele doua companii au crescut, in perioada mentionata, de la cinci lire la 60 de lire, estimeaza autoritatea britanica din domeniul concurentei. Virgin Atlantic nu va fi penalizata, intrucat compania americana a semnalat existenta intelegerii cu BA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.