Pretul actiunilor companiei Automobile Craiova S.A. a crescut in sedinta de ieri a BVB cu 1,63%, dupa ce in ultimele zile a inregistrat scaderi substantiale, de aproape 50 de procente."Nu stiu daca aceasta crestere are vreo legatura cu situatia din i
Pretul actiunilor companiei Automobile Craiova S.A. a crescut in sedinta de ieri a BVB cu 1,63%, dupa ce in ultimele zile a inregistrat scaderi substantiale, de aproape 50 de procente."Nu stiu daca aceasta crestere are vreo legatura cu situatia din interiorul companiei legata de privatizare. Poate fi vorba de o corectie absolut normala dupa o perioada de scaderi, pretul actiunilor Automobile Craiova stabilizandu-se in jurul sumei de 24 - 25 de lei", ne-a declarat Alin Brendea, director Prime Transaction.AVAS anuntase initial lansarea ofertei si deschiderea negocierilor pentru data de 23 iulie dar, ulterior, a fost amanata. Aceasta intarziere a lansarii ofertei a generat o scadere a preturilor cu mai mult de 50 de procente. "Scaderile din ultimele sedinte au fost generate in principal de intarzierea ofertei, dar a fost vorba si de o marcare a profiturilor dupa ce a inregistrat cresteri importante. Investitorii au primit vesti bune odata cu discutiile purtate de Ford, au fost entuziasmati la inceput, dar mai tarziu s-au retras. Este un lucru normal pe piata bursiera. Se observa ca titlurile Automobile Craiova au evoluat in trend invers pietei, pentru ca valoarea ei scadea in perioada in care indicii atingeau maxime istorice in fiecare zi si a inceput sa creasca, acum cand piata este in scadere", a adaugat analistul.Pe 20 iulie, AVAS anunta intr-un comunicat ca ambele parti sunt interesate sa incheie aceasta privatizare si ca au loc discutii in vederea incheierii unui contract avantajos pentru ambele companii. Producatorul american s-a angajat sa faca investitii de 675 milioane euro pentru modernizarea si retehnologizarea fabricii, precizand ca in 2012 cheltuielile anuale ale companiei la reprezentanta din Romania vor ajunge la un miliard de euro. Brendea nu a estimat nimic, pentru ca datele nu sunt foarte certe: "Este foarte posibil ca Ford sa vina cu o oferta mult mai mica decat cea estimata, din cauza scaderii pietei, a preturilor si a indicilor, dar si din cauza sumelor promise pentru investitii. Dar la fel de bine poate veni si cu o oferta buna. Inca nu pot sti nimic sigur, ne putem astepta la orice. Eu cred, totusi, ca in zilele urmatoare pretul actiunilor companiei craiovene se va stabiliza", a conchis acesta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.