Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a gasit solutia pentru deblocarea situatiei cauzate de lipsa rovinietelor de pe piata. Conducerea institutiei a decis sa puna capat crizei prin prelungirea contractului cu fir
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a gasit solutia pentru deblocarea situatiei cauzate de lipsa rovinietelor de pe piata. Conducerea institutiei a decis sa puna capat crizei prin prelungirea contractului cu firma care a asigurat, in 2006, distributia rovinietelor, la nivel national. Astfel, SC Tipoholding SA va primi unda verde pentru tiparirea a 1,5 milioane roviniete, in valoare de 900.000 lei. Contractul cu Tipoholding a fost semnat pe 24 august 2006 si are o valabilitate de 12 luni. "CNADNR urmeaza sa incheie cu SC Tipoholding SA un act aditional pentru livrarea a 1.500.000 roviniete. Valoarea estimata pentru livrarea celor 1.500.000 de roviniete este de 897.750 lei, fara TVA. Deoarece, in perioada mai-iunie 2007, s-a inregistrat o crestere a consumului de roviniete cu peste 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut, stocurile existente la nivelul CNADNR pentru trimestrul II au fost afectate. Oficialii companiei spun ca acest lucru nu ar fi ridicat probleme daca s-ar fi derulat procedura de achizitie pentru rovinietele-ecuson. Licitatia a fost insa suspendata pana cand va fi rezolvata contestatia depusa de una dintre firmele participante. "Cu cinci zile inainte de data deschiderii ofertelor, datorita inregistrarii hologramei la International Hologram Manufacturers Association - cu sediul la Londra, si implicit a imposibilitatii de utilizare a acesteia si de catre alti agenti economici, SC Zoom Soft SRL a depus la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) o contestatie prin care se solicita anularea caietului de sarcini si obligarea autoritatii contractante (CNADNR) de a intocmi un nou caiet de sarcini, cu reluarea, in consecinta, a intregii proceduri de achizitie", a anuntat, intr-un comunicat, CNADNR. In cazul in care CNSC va da castig de cauza firmei care a depus contestatia, va fi reluata procedura. Astfel, conform unui calendar realizat de companie, noul anunt de participare se va publica pe 12 august a.c., urmand ca pana pe 5 octombrie a.c. sa fie selectata firma, prima transa de roviniete urmand sa fie livrata pe 5 noiembrie a.c.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.