Pana la sfarsitul acestui an, rata anuala a inflatiei din Zimbabwe ar putea depasi nivelul de 100.000%, a declarat, pentru Reuters, directorul pentru Dezvoltare in Africa al Fondului Monetar International, Abdoulaye Bio Tchane, citat de Mediafax. "Da
Pana la sfarsitul acestui an, rata anuala a inflatiei din Zimbabwe ar putea depasi nivelul de 100.000%, a declarat, pentru Reuters, directorul pentru Dezvoltare in Africa al Fondului Monetar International, Abdoulaye Bio Tchane, citat de Mediafax. "Daca trendurile lunare recente continua, analistii FMI prognozeaza ca inflatia anuala ar putea depasi 100.000%, pana la finele anului", a afirmat oficialul institutiei financiare internationale. In luna iunie, inflatia ajunsese la aproape 5.000%, iar guvernul condus de presedintele Robert Mugabe a fost obligat sa solicite companiilor sa reduca cu jumatate preturile la bunurile de baza si ale serviciilor. Cel putin 80% din cei 13 milioane de locuitori traiesc sub pragul de saracie, potrivit datelor Congresului Sindical local. Spirala inflationista este cel mai clar semnal al unei crize economice profunde, apreciaza analistii. Criticii il acuza pe Mugabe, aflat la conducere din anul 1980, de adoptarea unor masuri care au determinat recesiunea uneia dintre cele mai dezvoltate economii africane, dar presedintele apreciaza ca responsabilitatea pentru problemele statului revine tarilor occidentale, care ar incerca sa il inlature din functie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.