Inflatia anuala din cele 13 state ale zonei euro s-a plasat la 1,8% in iulie, in scadere de la 1,9% in luna anterioara, potrivit estimarilor preliminare ale Eurostat, citat de Reuters, relateaza Mediafax. Majoritatea analistilor au anticipat mentiner
Inflatia anuala din cele 13 state ale zonei euro s-a plasat la 1,8% in iulie, in scadere de la 1,9% in luna anterioara, potrivit estimarilor preliminare ale Eurostat, citat de Reuters, relateaza Mediafax. Majoritatea analistilor au anticipat mentinerea inflatiei la 1,9%. Pe de alta parte, estimarile consumatorilor privind cresterea preturilor au ramas constante, in vreme ce increderea in economie s-a redus, in pofida mentinerii somajului la un minim istoric. Banca Centrala Europeana are ca obiectiv mentinerea ratei de crestere a preturilor sub 2%, dar apropiata de acest nivel.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.