Vanzarile Electrica Transilvania Sud s-au redus in primul semestru, in volum, cu 4%, din cauza liberalizarii pietei energiei electrice si a inchiderii sau restrangerii activitatii unor mari consumatori industriali, informeaza Mediafax.Cifra de afacer
Vanzarile Electrica Transilvania Sud s-au redus in primul semestru, in volum, cu 4%, din cauza liberalizarii pietei energiei electrice si a inchiderii sau restrangerii activitatii unor mari consumatori industriali, informeaza Mediafax.Cifra de afaceri a distribuitorului si a furnizorului de electricitate a avansat cu 10% si a ajuns, pe 30 iunie, la 651,9 milioane lei. Profitul net din primul semestru s-a ridicat cu 27%, la 45,7 milioane lei , fata de nivelul de 35,89 milioane lei din intervalul similar al anului trecut, potrivit datelor companiei.Compania a avut in perioada ianuarie-iunie venituri de 680 mil. lei, in crestere cu aproape 10%, si cheltuieli de 634 mil. lei, mai mari cu 8,9%. Vanzarile Electrica au totalizat 1,78 mil. MWh, fata de 1,87 mil. MWh in perioada similara din 2006."Scaderea se datoreaza in principal influentei deschiderii pietei de energie electrica, precum si scaderii consumului de energie electrica, ca urmare a inchiderii sau restrangerii activitatii unor agenti economici (Rulmentul, Tractorul, Nitramonia etc)", au afirmat oficialii companiei.Printre factorii care influenteaza activitatea de furnizare, compania mentioneaza presiunea institutionala privind protectia consumatorilor, asigurarea unor servicii de calitate, precum si achizitia de energie electrica pe piata centralizata a contractelor bilaterale, piata pentru ziua urmatoare, cea de echilibrare sau a certificatelor verzi. Piata de energie a fost complet liberalizata pe 1 iulie. Deschiderea pietei permite tuturor tipurilor de consumatori, inclusiv populatiei, sa aleaga propriul furnizor si sa negocieze tarifele. Anterior, doar consumatorii mari, inclusi in categoria denumita consumatori eligibili, puteau sa negocieze preturile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.