Cercetarea sociologica a fost realizata in perioada 15-30 iunie, pe un esantion de 1075 de persoane si are o marja declarata de eroare de 3,1%. Potrivit sondajului, la capitolul partide, pe primul loc se situeaza PD cu 47,9%, urmat de PSD cu 19,8%, P
Cercetarea sociologica a fost realizata in perioada 15-30 iunie, pe un esantion de 1075 de persoane si are o marja declarata de eroare de 3,1%. Potrivit sondajului, la capitolul partide, pe primul loc se situeaza PD cu 47,9%, urmat de PSD cu 19,8%, PNL cu 9,2%, PNG 7,8% si PRM cu 5,1%. Majoritatea romanilor ar participa la un referendum pentru schimbarea modului de alegere a parlamentarilor si opteaza pentru un Parlament unicameral, se mai arata in sondaj. Conform cercetarii, cei mai multi dintre romani nu-i cunosc pe parlamentarii din judetele pe raza carora locuiesc si nu s-au intalnit niciodata cu vreun senator sau deputat. Potrivit sondajului IPP, 65,5% din populatie este de parere ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa conduca mai des sedintele de Guvern iar 78,3% dintre respondenti considera ca seful statului nu are comportament dictatorial (nu respecta legile si face tot ce vrea - intrebarea sondajului). 36,8% dintre romani sunt de acord ca presedintele sa consume alcool in locuri publice, in timp ce 61,6% nu sunt de acord cu acest lucru. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.