Shanghai Auto, cel mai mare producator de automobile din China, si rivalul mai mic Nanjing Auto ar putea fuziona pentru a forma un concurent serios al grupurilor multinationale, transmite Reuters, citat de Mediafax. Shanghai Automotive a anuntat vine
Shanghai Auto, cel mai mare producator de automobile din China, si rivalul mai mic Nanjing Auto ar putea fuziona pentru a forma un concurent serios al grupurilor multinationale, transmite Reuters, citat de Mediafax. Shanghai Automotive a anuntat vineri ca cele doua grupuri au semnat o scrisoare de intentie pentru a discuta modalitatea prin care ar putea realiza "o uniune completa", prin cooperare si restructurare. "Shanghai Auto este lider pe piata locala a vehiculelor pentru pasageri. Fuziunea i-ar consolida pozitia pe segmentul vehiculelor comerciale, precum si competitivitatea, la nivel general", a declarat Zhang Xin, analist la firma Guotai Junan Securities. Autoritatile chineze centrale si locale incurajeaza fuziunea, ca modalitate de transformare a Shanghai Auto intr-un producator complex, capabil sa concureze cu grupuri europene, japoneze si americane, pe piata autohtona, dar si in strainatate, au declarat surse din industrie si analisti. Anuntul ar putea reprezenta un indiciu ca guvernul chinez, dupa ani de declaratii strategice fara rezultat concret, intensifica eforturile de consolidare a industriei auto chineze extrem de fragmentate, unde concureaza peste 100 de producatori. Autoritatile de la Beijing au spus ca in industria auto ar trebui sa existe trei-patru grupuri, care sa detina resursele si tehnologia necesare pentru a-si asigura succesul pe plan global. Shanghai Auto nu a furnizat detalii privind forma de colaborare cu Nanjing Auto.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.