Profitul inainte de impozitare al HSBC, cea mai mare banca din Europa, a crescut la sase luni cu 13%, la 14,16 miliarde dolari, in conditiile in care un castig exceptional, de un miliard de dolari, a compensat avansul creditelor neperformante asociat
Profitul inainte de impozitare al HSBC, cea mai mare banca din Europa, a crescut la sase luni cu 13%, la 14,16 miliarde dolari, in conditiile in care un castig exceptional, de un miliard de dolari, a compensat avansul creditelor neperformante asociate pietei imobiliare Costul creditelor neperformante ale HSBC a urcat cu 63%, la sfarsitul lunii iunie, la 6,35 miliarde dolari. HSBC a obtinut un castig exceptional de un miliard de dolari din diluarea participatiei la companiile asociate din China. Imbunatatirea rezultatelor financiare a fost alimentata de performantele obtinute in Asia, unde profitul din Hong Kong a urcat cu 25%, iar in restul regiunii Asia-Pacific cu 37%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.