"Alstom va primi banii reprezentand datoria pentru intretinerea metroului bucurestean pe primele sase luni ale anului, cele doua parti convenind asupra sumelor datorate. Urmeaza ca Ministerul Transporturilor si, ulterior, Ministerul Finantelor Pub
"Alstom va primi banii reprezentand datoria pentru intretinerea metroului bucurestean pe primele sase luni ale anului, cele doua parti convenind asupra sumelor datorate. Urmeaza ca Ministerul Transporturilor si, ulterior, Ministerul Finantelor Publice, sa autorizeze plata", a declarat ieri, pentru Rompres, directorul general Metrorex, Gabriel Mocanu.
"Am avut discutii cu Alstom asupra sumei pe care va trebui sa o platim pentru intretinerea efectuata in prima jumatate a anului, in valoare de 15 milioane de euro. Deja am trimis actele catre Ministerul Transporturilor pentru ca finantarea necesara va fi obtinuta din credite externe, ceea ce va necesita aprobarea ministerului", a precizat Mocanu. Oficialul a mai spus ca fondurile au fost prevazute in bugetul Ministerului Transporturilor pe acest an, dar Ministerul Finantelor Publice trebuie sa autorizeze toate platile efectuate din surse externe in cadrul unor astfel de contracte.
Mocanu a mai precizat ca, daca Metrorex nu va plati la timp aceste sume, circulatia metroului nu va fi stopata, urmand ca doar o treime din trenuri sa circule, conform legii. De aceasta data, "orarul de protest", adica un tren la 30 de minute, s-ar putea aplica de la 1 septembrie, Alstom neexcluzand insa, la acest moment, chiar intreruperea activitatii in anumite intervale orare. "Nu am primit nici un ban de la 1 martie pentru intretinerea metroului si suntem decisi ca, de la 1 septembrie, daca situatia nu se rezolva, sa reducem pana la o treime activitatea, astfel incat circulatia metroului va avea de suferit", a declarat, saptamana trecuta, directorul general Alstom Transport Romania, Gabriel Stanciu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.