In sectorul industriei, managerii estimeaza o tendinta de crestere a productiei in trimestrul al treilea, atat pentru volumul productiei din industria prelucratoare, cat si pentru stocul de contracte si comenzi. Pentru exportul de produse finite se e
In sectorul industriei, managerii estimeaza o tendinta de crestere a productiei in trimestrul al treilea, atat pentru volumul productiei din industria prelucratoare, cat si pentru stocul de contracte si comenzi. Pentru exportul de produse finite se estimeaza un trend usor pozitiv, precum si o usoara tendinta de crestere a competitivitatii produselor romanesti pe piata Uniunii Europene. Managerii din industria prelucratoare estimeaza ca preturile vor creste intr-un ritm comparabil cu cel inregistrat din luna iunie. Activitatile de constructii vor avea o tendinta pozitiva in trimestrul trei, atat ca volum al productiei cat si in privinta stocului de contracte si comenzi. Astfel, numarul angajatilor din constructii va creste. Managerii societatilor comerciale din domeniul comertului cu amanuntul estimeaza pentru urmatoarele trei luni o tendinta pozitiva a situatiei economice. Aceasta tendinta este sustinuta, atat de evolutia ascendenta a vanzarilor de marfuri, pe total activitate de comert cu amanuntul, cat si de cresterea comenzilor adresate furnizorilor de marfuri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.