Belgia s-a aflat, zilele acestea, in centrul unui scandal legat de deportarea, precedata de detentie, a unei fetite de origine ecuadoriana, in varsta de doar 11 ani.
Angelica Cajamarca (foto) si mama sa, Ana, au fost retinute, luna trecu
Belgia s-a aflat, zilele acestea, in centrul unui scandal legat de deportarea, precedata de detentie, a unei fetite de origine ecuadoriana, in varsta de doar 11 ani.
Angelica Cajamarca (foto) si mama sa, Ana, au fost retinute, luna trecuta, de autoritatile de la Bruxelles si plasate intr-un centru destinat solicitantilor de azil, din orasul Steenokkerzeel, pentru faptul ca au locuit ilegal in Belgia timp de patru ani. Cazul fetitei de origine ecuadoriana, in varsta de 11 ani, a sensibilizat opinia publica belgiana datorita faptului ca, in asteptarea deportarii, Angelica a fost privata de libertate. Sute de persoane, intre care si unii politicieni locali, au protestat, zilele trecute, in fata centrului din Steenokkerzeel, solicitand eliberarea fetitei si a mamei sale. Mai mult, prima doamna a Ecuadorului, Anne Malherbe, ea insasi de origine belgiana, a intervenit in favoarea celor doua, cerand autoritatilor de la Bruxelles sa revina asupra deciziei de deportare a lor. "Este socant sa vezi o fetita de 11 ani inchisa, in special in perioada vacantei de vara", a declarat sotia presedintelui ecuadoarian Rafael Correa. "Imi e rusine ca sunt belgianca", a adaugat Anne Malherbe, exprimandu-si speranta ca Bruxelles-ul "sa dea inapoi" in privinta deportarii celor doua. Potrivit presei locale, Angelica si mama sa nu au incercat pana acum sa isi legalizeze sederea in Belgia, Ana Cajamarca dorind, la un moment dat, sa se casatoreasca cu un cetatean belgian, de origine columbiana, pentru a obtine dreptul de rezidenta. Intentiile acesteia nu s-au finalizat insa din cauza nepronuntarii divortului de tatal Angelicai, si el aflat in Belgia, potrivit BBC. In pofida apelurilor in favoarea Angelicai Cajamarca si a mamei sale, ele urmau sa decoleze, ieri seara, din Bruxelles, cu destinatia Quito, sub escorta a patru oficiali belgieni. Cele doua nu s-ar afla la prima tentativa de acest fel, Justitia belgiana intervenind, saptamana trecuta, pentru a bloca deportarea lor. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.