Companiile care vor activa in domeniul pensiilor private vor contribui cu 10.000 euro la constituirea capitalului social al societatii care va administra Fondul de garantare a pensiilor private, la care se adauga o plata initiala de 50.000 euro pentr
Companiile care vor activa in domeniul pensiilor private vor contribui cu 10.000 euro la constituirea capitalului social al societatii care va administra Fondul de garantare a pensiilor private, la care se adauga o plata initiala de 50.000 euro pentru alimentarea fondului, potrivit proiectului de norma, informeaza Mediafax. Contributia initiala la Fondul de garantare a fiecarui administrator de fonduri si furnizor de pensii private va reprezenta cel putin 1% din capitalul minim corespunzator obiectului de activitate autorizat, dar nu mai putin de echivalentul in lei al sumei de 50.000 de euro. CSSPP a propus ca sumele lunare platite de catre membrii fondului se calculeaza prin aplicarea unei cote procentuale, stabilita de Consiliul de Administratie al Fondului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.