Turcia va prelua 15% din gazele naturale care vor fi livrate printr-un nou gazoduct de la exploatarea Şah Deniz, din Azerbaidjan, respectiv 1,74 miliarde metri cubi anual, si va deveni trader in acest domeniu, a declarat ministrul Energiei, Hilmi Gu
Turcia va prelua 15% din gazele naturale care vor fi livrate printr-un nou gazoduct de la exploatarea Şah Deniz, din Azerbaidjan, respectiv 1,74 miliarde metri cubi anual, si va deveni trader in acest domeniu, a declarat ministrul Energiei, Hilmi Guler, citat de Reuters, citat de Mediafax. Guler a precizat ca Turcia va depasi statutul de tara de tranzit si va deveni pentru prima oara comerciant de gaze, potrivit unui acord semnat joi, la Roma, impreuna cu reprezentanti ai Greciei si ai Italiei, pentru constructia unui gazoduct care va conecta zacamantul azer de Italia. Costul proiectului este estimat la 400 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.