Responsabilitatea pentru politicile agricole din 2004 pana in prezent cat si lipsa de reactie in fata secetei revine PNL, a sustinut ieri democratul Valeriu Tabara, vicepresedinte al Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor. "Responsabilita
Responsabilitatea pentru politicile agricole din 2004 pana in prezent cat si lipsa de reactie in fata secetei revine PNL, a sustinut ieri democratul Valeriu Tabara, vicepresedinte al Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor. "Responsabilitatea pentru politicile agricole din 2004 incoace, lipsa unei strategii in domeniul agricol si intarzierea nepermisa a planului de dezvoltare rurala revin in exclusivitate PNL, condus de premierul Calin Popescu Tariceanu. Ministrii agriculturii care s-au succedat din 2004 incoace sunt doar niste nume. Partidul care si-a asumat acest domeniu si premierul pun in aplicare programul si raspund pentru reusitele, dar si pentru relele din acel domeniu", a insistat Tabara. Deputatul PD a precizat ca, in ciuda faptului ca Guvernul a fost avertizat inca din luna ianuarie a acestui an, in chiar sedintele de Guvern, premierul si ministrul Agriculturii au ignorat avertismentele specialistilor romani si europeni si nu au luat nicio masura pentru diminuarea efectelor secetei ce se anunta pentru aceasta vara. Tabara si-a exprimat dezamagirea pentru felul in care "premierul a ales sa se afiseze cu oameni incompetenti in domeniul agriculturii, care nu au facut decat spectacol", precum si stupoarea pentru faptul ca ministrul Remes "nu are alaturi un specialist care sa-i spuna ca in agricultura romaneasca nu culturile trebuie schimbate, ci tehnologiile". (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.