Pentru un produs din carne are o valoare energetica mica si poate fi consumat de toate categoriile de persoane, mai ales daca acestea au o viata activa si fac mult sport.   Sunca de Praga Campofrio are in compozitie urmatoarele ingrediente, dupa cum ne arata eticheta: "Carne pulpa porc, apa, antioxidant (ascorbat de sodiu E 501, lactat de sodiu E 325), sare, stabilizatori (polifosfat E 452, caragenan E 407, guma caruba E 410, clorura de potasiu E 508), dextroza, proteina vegetala din soia, proteina animala de porc; conservanti (nitrit de sodiu E 250, nitrat de potasiu E 252). Surprinzator pentru un produs din carne, dar producatorul ne ofera si informatiile nutritionale pentru 100 de grame de sunca, "valoarea energetica (kcal sau kj): 112, 741; proteine: 15 g, glucide: 4 g, lipide: 4 g".     ANALIZA. Produsul face parte din categoria suncilor cu un profil nutritional relativ echilibrat, continand insa aditivi alimentari ce retin o cantitate mare de apa. Produsul mai contine conservantii E 250 si E 252. Avand atat o sursa de fosfati, cat si de nitriti-nitrati, consumatorul va fi atent ca in decursul aceleasi zile sa nu mai consume si alte produse ce ii contin, ne recomanda Mencinicopschi. Sunca are si cantitati mici de grasime animala, densitatea energetica fiind mica.   CONCLUZII. Produsul va fi consumat cu moderatie de toate categoriile de consumatori sanatosi si activi, in contextul unei diete diversificate si echilibrate, ne spune specialistul.