Hotul secolului, aproape liber
Petre Nica, principalul suspect din dosarul Furtul Secolului, este la un pas de a scapa de gratii. Saptamana trecuta, Nica, singura persoana judecata in arest in aceasta cauza, a fost pus in libertate de judecatorii Tribunalului Bucuresti, care au decis revocarea mandatului de arestare preventiva a acestuia. Sentinta a fost deja atacata cu recurs de procurori, astfel ca Nica ramane in arest pana in 10 septembrie, cand dezbaterile vor fi reluate. (M.F.)
Oamenii lui Tiriac se sinucid
Unul dintre oamenii de incredere ai lui Ion Tiriac, director al firmelor din Brasov ale omului de afaceri, a fost gasit sapta- mana trecuta impuscat mortal intr-o padure din imprejurimile Fagarasului. Cu o rana de glont in zona inimii si cu arma de vanatoare alaturi, cadavrul lui Gheorghe Stanciu, 60 ani, a fost descoperit de un paznic de vanatoare in apropierea Ma- nastirii Berivoi. Se pare ca e vorba de o sinucidere, au declarat surse din cadrul IPJ Brasov. (O.G.)
Frauda de 3 milioane de euro la BCR
Directorul unei sucursale a Bancii Comerciale Romane din Bucuresti si doi membri ai Comitetului director al bancii au fost trimisi in judecata pentru fraudarea unitatii bancare cu trei milioane de euro, conform Directiei Nationale Anticorupt ie. DNA a dispus trimiterea in judecata a Ilenei Keita, Andradei Christian si a Claudiei Ungureanu Maier, acuzate de abuz in serviciu contra intereselor publice prin acordarea ilegala a unor credite de peste 3 milioane de euro. (B.D.)
Atentie la teapa premiului Elvila
Abonatii retelelor de telefonie mobila primesc mesaje cu expeditor ascuns, prin care sunt anuntati ca au cas- tigat premii valoroase de la producatorul de mobila Elvila, primind si un numar pe care trebuie sa il apeleze. Daca apeleaza, li se cere sa achizitioneze o cartela reinca rcabila si sa comunice codul de reincarcare, pentru verificari. Elvila sustine ca este asaltata telefonic de persoane care isi revendica falsul premiu in valoare de 4.500 de euro. (A.H.)
Ioana Maria Vlas ramane la mititica
Principalul acuzat in dosarul Fondului National de Acumulare, Ioana Maria Vlas, ramane in arest, instanta respingandu- i saptamana trecuta cererea de a fi pusa in libertate, discutiile in acest dosar urmand sa se reia, la Tribunalul Bucuresti, in luna septembrie. De peste trei ani de cand este in arest, Vlas a cerut in mai multe randuri instantei sa ramana in arest, dar din toamna anului 2006 s-a razgandit, cerand, tot de mai multe ori, sa fie eliberata. (T.E.)
Agricultura penala
Doi timisoreni au fost retinuti de ofiterii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, dupa ce politistii au descoperit un adevarat laborator in care acestia cultivau canabis. Bogdan H. si Adrian H. au instalat un cort in podul casei si au creat un mediu propice pentru dezvoltarea rapida a plantelor. Magistratii Tribunalului Timis au emis mandat de arestare pentru 29 de zile doar pentru unul dintre cei doi agricultori, al doilea fiind cercetat in libertate. (D.T.)