Succesul de care s-a bucurat atat pe plan intern, cat si in plan international Turneul Regilor - Romgaz, care s-a desfasurat la Bazna in luna iunie, a deschis calea organizarii in Romania a unui nou concurs de clasa destinat elitei mondiale. 
Succesul de care s-a bucurat atat pe plan intern, cat si in plan international Turneul Regilor - Romgaz, care s-a desfasurat la Bazna in luna iunie, a deschis calea organizarii in Romania a unui nou concurs de clasa destinat elitei mondiale.     Openul Romgaz, care va avea loc in perioada 3-10 august la Eforie Sud, la Hotelul Petrolul, va aduna la start alte nume cu rezonanta din sahul mondial. Cel mai de seama invitat al turneului este rusul Boris Spassky, care, intre mijlocul anilor a€™50 si mijlocul anilor a€™80, a cucerit nu mai putin de patru titluri de campion mondial si sapte de vicecampion si a fost o prezenta constanta in topul celor mai buni zece jucatori de sah ai lumii. Pe langa Spassky, care va sosi in Romania miercuri seara si va fi presedintele Openului, la turneul de la Eforie Sud va mai lua parte, in calitate de director, armeanul Rafael Vaganian, ocupantul locului secund, dupa Alexander Khalifmann, la Turneul Regilor de la Bazna. "Castigatorul acestui Open va obtine dreptul de a participa la editia a doua a Turneului Regilor de anul viitor", a anuntat presedintele clubului Alex 2001, Dan Mitaru, organizatorul concursului. Partidele ce vor avea loc la Openul Romgaz vor fi transmise pe doua ecrane de 6X5 metri, care vor fi amplasate pe Hotelurile Petrolul si Europa din statiunea Eforie Sud.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.