Scandalul generat de un raport NASA, conform caruia un astronaut american ar fi urcat la bordul Soiuz in stare de ebrietate a atras critici vehemente din partea agenteie spatiale ruse Roskosmos. IZOLARE. a€žEste absolut imposi


Scandalul generat de un raport NASA, conform caruia un astronaut american ar fi urcat la bordul Soiuz in stare de ebrietate a atras critici vehemente din partea agenteie spatiale ruse Roskosmos. IZOLARE. a€žEste absolut imposibil. Cu circa doua saptamani inainte de o lansare la Baikonur, cosmonautii si astronautii (rusi si americani) sunt plasati sub supraveghere medicala constanta, iar cu doua zile inainte de lansare ei sunt izolati complet de orice contact cu exteriorul", a declarat un purtator de cuvant al Roskomos, Igor Panarin. Intr-adevar, astronautii 'nu sunt sfinti si pot sa bea putin pe Terra, cand sunt intr-o companie placuta', insa 'cel care ar fi suspectat de abuz ar fi exclus din echipa', a adaugat Panarin. Purtatorul de cuvant rus a reactionat la un raport intern al NASA, citat de revista Aviation Week & Space Technology, potrivit caruia unii astronauti au fost beti in diverse misiuni spatiale, in special in cursul uneia la bordul unei navete Soiuz catre Statia Spatiala Internationala (ISS)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.