Parlamentarii social-democrati vor introduce o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu, intrucat acesta a dat dovada de “discriminare”  in alocarea banilor din fondul de rezerva pentru primarii, a anuntat presedintele PSD
Parlamentarii social-democrati vor introduce o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu, intrucat acesta a dat dovada de “discriminare” in alocarea banilor din fondul de rezerva pentru primarii, a anuntat presedintele PSD Dolj, Ion Calin. Acesta sustine ca peste 80 la suta din banii alocati de Guvern din Fondul de rezerva aflat la dispozitia sa au fost directionati catre primariile PNL si PD.“La inceputul lunii septembrie, cand va incepe sesiunea, vom depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului pentru discriminare in alocarea de bani. Desi peste 50 la suta din primariile din Romania apartin PSD, fondurile alocate s-au dus catre primarii PNL si PD in proportie de peste 80 la suta. Concubinajul politic dintre cele doua partide inca functioneaza”, a afirmat liderul social-democrat, citat de Mediafax. Ion Calin apreciaza ca “imorala” practica de alocare a banilor pe criterii politice. Liderul social-democratilor doljeni sustine ca in 2007 au fost alocati bani pentru scolile din localitatile in care primarii apartin fie PNL, fie PD. “Cu ce gresesc copiii aia care au nesansa de a fi elevi in scoli aflate in localitati in care primari sunt PSD? Numai in 2007 s-au alocat bani pentru scolile aflate in localitati cu primari PNL si PD pe sapte hotarari de Guvern. Nu e normal, e imoral si ilegal sa distribui politic fondurile”, a mai spus Calin. Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a declarat saptamana trecuta ca daca Guvernul nu va suplimenta, la urmatoarele rectificari bugetare, sumele alocate primarilor social-democrati, va propune conducerii centrale a partidului initierea unei motiuni de cenzura.Corlatean a acuzat Guvernul ca tolereaza si continua "practica abuziva si discriminatorie" fata de comunitatile conduse de primari social-democrati, carora le aloca foarte putini bani de la bugetul de stat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.