Romania are trei echipe in Cupa UEFA, Rapid in turul I, CFR Cluj si Otelul Galati in turul II preliminar, ultimul (ambele cap de serie la tragerea la sorti din 3 august), cu meciuri pe 16 si 30 august. Galatenii au dat lovitura in Turcia, sambata sea
Romania are trei echipe in Cupa UEFA, Rapid in turul I, CFR Cluj si Otelul Galati in turul II preliminar, ultimul (ambele cap de serie la tragerea la sorti din 3 august), cu meciuri pe 16 si 30 august. Galatenii au dat lovitura in Turcia, sambata seara, unde au invins cu 2-1 pe Trabzonspor, dupa ce acum o saptamana, pe teren propriu, castigasera cu acelasi scor. Turcii au deschis scorul repede, prin Ceyhun, in minutul 8, dar Otelul a ripostat imediat prin Szekely, in minutul 12. Trabzonspor a dominat, a ratat, iar galatenii au produs surpriza in minutul 90, cand E. Jula (foto) a transformat un penalty dupa un hent in careu al lui Adnan.
Petre Grigoras, antrenorul Otelului, a declarat ca meciul cu Trabzonspor nu a fost atat de dificil cat se astepta sa fie si a subliniat ca desi echipa antrenata de Ziya Dogan este importanta, sansa a fost de partea galatenilor. "Nu a fost atat de dificil pe cat ne asteptam. Trabzonspor este o echipa foarte mare, cu suporteri multi. Si-a dorit suta la suta sa castige, insa sansa a fost de partea noastra. Desi suntem o echipa mai mica, am reusit sa ne calificam", a spus Grigoras, care considera ca Trabzonspor ar fi putut invinge daca Yattara nu ar fi fost suspendat dupa eliminarea din meciul tur. "Poate daca ar fi jucat Yattara, Trabzonspor ar fi invins, pentru ca Yattara este un jucator foarte bun. Pentru noi a fost o surpriza faptul ca ne-am calificat", a adaugat Grigoras. La randul sau, directorul general adjunct al Otelului, Catalin Tofan, a declarat ca spera intr-o calificare in turul II preliminar al Cupei UEFA, dar nu se astepta la o victorie in meciul retur cu Trabzonspor. "Nu ma asteptam sa invingem. Speram intr-o calificare, dar nu ma asteptam sa castigam. Jucatorii au dat dovada de un devotament extraordinar. Prin aceasta calificare am intrat in Europa", a spus Tofan, care nu a facut deplasarea in Turcia deoarece ii este frica sa calatoreasca cu avionul. Tofan a urmarit partida cu Trabzonspor impreuna cu alte aproximativ 50 de persoane, la un local din Galati ai carui proprietari sunt turci, pe postul Lig TV. Galatenii au revenit ieri dupa-amiaza in Romania, fotbalistii si oficialii declarandu-se extrem de fericiti. De partea cealalta, tehnicianul lui Trabzonspor, Ziya Dogan, a declarat ca jucatorii de la Otelul au fost disciplinati si combativi. "Am inscris la inceputul meciului si am obtinut un avantaj, insa apoi am primit gol. Adversarii nostri au fost disciplinati si combativi. Au existat multe ocazii de gol, atat in prima, cat si in a doua repriza. Mai ales echipa noastra a avut ocazii clare, insa am avut probleme la finalizare", a spus Dogan. Dupa meci, suporterii lui Trabzonspor au cerut demisia conducerii clubului turc. Fanii au inceput sa protesteze in ultimele minute ale partidei si au ramas la stadion mai mult timp, pentru a-si manifesta nemultumirea. Purtatorul de cuvant al lui Trabzonspor, Zeyyat Kafkas, a declarat ca oficialii clubului au facut dupa meci o analiza a situatiei. "S-a facut o analiza deoarece este un rezultat la care nu ne asteptam. Insa in aceste situatii trebuie sa se faca o analiza. In general deciziile luate in astfel de situatii, la cald, nu sunt foarte bune. Ne-am gandit ca trebuie sa ne pastram calmul si sa nu reactionam acum", a spus Kafkas. Protestul fanilor a degenerat in incidente in urma carora opt suporteri au fost arestati. Incidentele au avut loc in momentul in care fotbalistii echipei din Trabzon se urcau in autocar. Suporterii au atacat autocarul cu sticle si alte obiecte, iar politia a intervenit. (MIG)
TRABZONSPOR - OTELUL 1-2 (1-1)
Au marcat: CEYHUN (8) / SZEKELY (12), E. JULA (90p).
Stadion: "Huseyin Avni Aker", Trabzon; spectatori: 8.000.
TRABZONSPOR: Tolga - Serkan, Tayfun, Erdinc, Celaleddin - Huseyin, Ayman (85 Adnan), Gokdeniz, Ceyhun - Umut (76 Yusuf), Ersen. Antrenor: Z. Dogan.
OTELUL: Gribauskas - Sarghi, Nogo, Jelev, Semeghin - Szekely (90 S. Ilie), G. Paraschiv, Giurgiu, Kim (71 Radnikov) - D. Stan (15 Laboukas), E. Jula. Antrenor: P. Grigoras.
Cartonase galbene: Ceyhun (56) / Szekely (51), Jelev (63).
Au arbitrat: S. Suhina - E. Volnin, V. Kulaghin (toti din Rusia).
In tur: Otelul - Trabzonspor 2-1.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.