Viceprimarul Capitalei Razvan Murgeanu (PD) a recunoscut la BBC ca a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea cand avea 20 de ani, dar a insistat ca nu a colaborat cu Securitatea. El a aratat ca, la instalarea in functia de viceprimar, a dec
Viceprimarul Capitalei Razvan Murgeanu (PD) a recunoscut la BBC ca a semnat un angajament de colaborare cu Securitatea cand avea 20 de ani, dar a insistat ca nu a colaborat cu Securitatea. El a aratat ca, la instalarea in functia de viceprimar, a declarat ca nu a facut politie politica pentru ca asa suna intrebarea din declaratia pe care a trebuit sa o completeze.
"Cand eram student, cu un coleg de al meu de grupa, am fost sa-mi cumpar un casetofon de la un shop. Eu neavand valuta, el avand, /.../era student strain, m-am dus acolo si cand am iesit ne-au luat frumos, ne-au bagat intr-o duba si m-am trezit la Sectia 1 intr-un beci. Nu stiu daca implinisem inca 20 de ani, m-au bagat... Domnule, gata, ai pierdut facultatea. Am intrat intr-o moara de genul acesta. Colegului i-au dat drumul, ca era cetatean strain, si am ramas eu in beciul respectiv. Ma rog, nu stiu daca asta e o scuza, dar bombardat..., eram si destul de tanar pe vremea aceea. Ei mi-au spus: uite, daca ne ajuti sa-i depistam pe astia..., studentii straini care fac nu stiu ce, iti dam drumul. Am semnat chestia asta", a relatat Murgeanu. El a subliniat, insa, ca nu a colaborat propriu-zis cu Securitatea si ca nu s-a dus la nici una dintre intalnirile conspirative la care a fost chemat. Aceste lucruri ar fi dovedite de cele scrise in dosarul sau de Securitate, document pe care viceprimarul Bucurestilor l-a analizat recent. "Mi-am citit dosarul, ala scrie acolo: nu vrea sa colaboreze sistematic, nu vrea nu stiu ce, propun sa-l scoatem... Este scris acolo. Da, mi-au dat un nume conspirativ, nici nu stiu ce nume conspirativ mi-au dat. Nu am dat nici o declaratie nimanui niciodata. Este scris acolo, pentru ca ofiterul ala sau ce dracu era a venit acolo si a scris: nu vrea sa scrie, nu vrea sa dea nimic, propun sa-l scoatem din reteaua informativa". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.