Liderul UDMR Marko Bela a avertizat, ieri, ca discutiile pe care le va purta astazi, la Cluj, cu episcopul reformat Laszlo Tokes pe tema participarii pe lista comuna la alegerile europarlamentare vor fi un esec daca se vor desfasura sub semnul condit
Liderul UDMR Marko Bela a avertizat, ieri, ca discutiile pe care le va purta astazi, la Cluj, cu episcopul reformat Laszlo Tokes pe tema participarii pe lista comuna la alegerile europarlamentare vor fi un esec daca se vor desfasura sub semnul conditionarilor.
"Nu cred ca daca ne apucam de o astfel de discutie cu conditionari, vom reusi. Noi am dat dovada de o deschidere foarte mare si am oferit un loc eligibil domnului episcop Laszlo Tokes si, in acelasi timp, o colaborare in interesul alegerilor pentru PE si o colaborare pe termen lung. UDMR are o sustinere constanta in cadrul maghiarilor din Romania dar, totusi, existand un prag electoral de 5% am considerat ca a trebuit sa construim o colaborare si cu acele grupari care incearca alternative in afara UDMR, fara sa incercam sa ne obligam reciproc sa acceptam toate dezideratele celuilalt. Dupa parerea mea, trebuie sa identificam prioritatile si scopurile in legatura cu care suntem de acord si sa il lasam si pe celalat sa militeze, eventual, si pentru alte deziderate", a declarat Marko, citat de Mediafax. El a atras atentia ca intalnirea trebuie sa se axeze pe identificarea obiectivelor comune, dar a refuzat sa anticipeze ce concluzii vor reiesi in urma negocierilor. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.