Grupul de servicii financiare ING Groep NV va achizitiona divizia de pensii a bancii Santander, care isi desfasoara activitatea in Mexic, Chile, Columbia si Uruguay pentru aproximativ 1,3 miliarde dolari, a anuntat ING, relateaza Reuters, citat de Ne
Grupul de servicii financiare ING Groep NV va achizitiona divizia de pensii a bancii Santander, care isi desfasoara activitatea in Mexic, Chile, Columbia si Uruguay pentru aproximativ 1,3 miliarde dolari, a anuntat ING, relateaza Reuters, citat de NewsIn. Santander a spus ca va obtine un castig de capital din vanzare de 600 milioane de euro. Grupul Santander face parte, alaturi de bancile Fortis si Santander, din consortiul Royal Bank of Scotland, care incearca sa achizitioneze banca olandeza ABN Amro, rivala a ING, pentru aproximativ 72 miliarde euro (98,8 miliarde dolari).Acum Santander se va putea concentra la afacerile sale bancare in America Latina via retelei de 4.300 de banci. Santander este cea mai mare banca din zona euro la nivel de capitalizare si sustine ca este a saptea banca, ca profit. Prin achizitia diviziei de pensii, ING va deveni al doilea manager al unui fond de pensii din America Latina, a anuntat grupul intr-un comunicat. ING si Santander au precizat ca se afla in discutii privind filiala de pensii din Argentina, care nu este inclusa in tranzactia ce a fost anuntata de cele doua grupuri vineri. Fondul de pensii detinea active de 35,5 miliarde euro la sfarsitul anului 2006, a precizat ING. Grupul ING detine deja filiale de pensii in Chile, Mexic si Peru, unde este principalul actor de pe piata.Tranzactia urmeaza a fi finalizata la sfarsitul anului 2007 sau la inceputul anului 2008. ING a precizat ca aceasta achizitie va fi finantata in totalitate prin resurse interne, fara niciun impact asupra programului de rascumparari de actiuni proprii. Actiunile ING au crescut cu 0,3 procente, la 31,09 euro, in Amsterdam, in timp ce actiunile Santander au crescut cu un procent, la 13,64 euro, in Madrid.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.