INITIATIVA. Food Standard Agency (FSA) a lansat o serie de consultatii in ceea ce priveste produsele din carne si ingredientele folosite pentru acestea, pentru a se alinia legislatiei Uniunii Europene (UE), care a stabilit o data-limita pentru precizarea nivelului amidonului si proteinelor pe eticheta produselor. FSA a precizat ca aceste masuri nu vin in contradictie cu normele UE, dar doreste o cat mai buna informare a consumatorilor in ceea ce priveste produsele din carne si face o distinctie clara intre legi si sfaturi practice clare. Mai mult, initiativa FSA se refera doar la proteinele provenite de la legume sau de la carnea care nu a suferit modificari. Produsele din carnea care nu provine direct de la animal nu se vor supune noilor hotarari, dar raman conform vechilor legi.     INFORMARE. Leatherhead Food International va organiza o conferinta in luna septembrie, care are ca scop stabilirea oportunitatilor pe care compania le are pe piata pentru informarea publicului asupra pericolului la care se expune ca urmare a consumului exagerat de grasimi, in special omega 3 si acidul linoleic conjugat (CLA). Aceasta initiativa vine dupa eforturile indelungate depuse pentru educarea consumatorilor in ceea ce priveste grasimile saturate si hidrogenate si riscurile la care se supun acestia, mai ales bolnavii cu afectiuni cardiovasculare.