Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI) a organizat evenimentul international cu tema "Strategia de Inovare a Regiunii Bucuresti-Ilfov (RISBI)". Seminarul a reunit factori de decizie si actori-cheie din domeniul cercetarii, dezvol
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI) a organizat evenimentul international cu tema "Strategia de Inovare a Regiunii Bucuresti-Ilfov (RISBI)". Seminarul a reunit factori de decizie si actori-cheie din domeniul cercetarii, dezvoltarii tehnologice si inovarii din regiunea Bucuresti-Ilfov, din Romania, Grecia si Italia. In cadrul seminarului, directorul general al ADRBI, Dan Nicula, a prezentat cadrul general al proiectului, partenerii si principalele directii de implementare. Cateva din rezultatele proiectului pana in prezent sunt: realizarea unei analize preliminare a sistemului regional de suport al inovarii pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, crearea unei baze de date cu privire la actorii relevanti pentru inovare si tehnologia la nivelul regiunii (peste 3.300 de inregistrari), crearea unei baze de date privind cererea de inovare si tehnologie la nivel regional. In cadrul evenimentului a fost prezentata Strategia Nationala de Cercetare-Dezvoltare si Inovare pentru perioada 2007-2013, de catre presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare Ştiintifica, domnul Anton Anton, care a insistat asupra operationalizarii celor trei obiective strategice ale sistemului national de cercetare, dezvoltare si inovare, crearea de cunoastere, cresterea competitivitatii economiei romanesti si cresterea calitatii sociale. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a prezentat pe scurt Programul Operational Regional. Iuliana Topoleanu a pus accent pe axele prioritare ce vin in sprijinul inovarii. Din cadrul Directiei de Cooperare Teritoriala Internationala a fost prezentat Programul de Cooperare Transnationala pentru Europa de Sud-Est, ce are ca principal obiectiv dezvoltarea cooperarii prin parteneriate transnationale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.