Compania Farinsan SA, infiintata in anul 1996, dar care si-a demarat activitatea in septembrie 1999, isi mentine tendinta de crestere pe piata de morarit si panificatie."Am reusit sa realizam in primele sase luni din acest an o cifra de afaceri de ci
Compania Farinsan SA, infiintata in anul 1996, dar care si-a demarat activitatea in septembrie 1999, isi mentine tendinta de crestere pe piata de morarit si panificatie."Am reusit sa realizam in primele sase luni din acest an o cifra de afaceri de circa 7 milioane euro, in crestere cu peste 70% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat Ioan Vladu, directorul general al Farinsan. Evolutia a fost motivata, in primul rand, de cresterea preturilor la materia prima, dar si de diversificarea constanta a gamei de produse. Speram sa mentinem acest ritm de majorare a cifrei de afaceri pana la sfarsitul anului".Aceasta evolutie va permite companiei sa isi dubleze cota de piata in cadrul industriei de morarit si panificatie. "Ne apropiem de tinta de 5% din volumul pietei, fara a lua in calcul faina produsa pentru hipermarketuri sub marca proprie a acestora, a precizat Vladu. Produsul cu cele mai mari vanzari este faina pentru brutarii. Tot mai cautata este si faina pentru pizza, in special cea ambalata la pungi de 1 kg, destinata consumului casnic, care de la inceputul anului a inregistrat o crestere a volumului de vanzare de peste 50%".Anul trecut, cifra de afaceri a Farinsan a fost de aproximativ 11 milioane euro, fata de previziunile de 9 milioane euro, pentru 2007, estimandu-se o valoare de cel putin 14 - 15 milioane euro. Cresterea de anul trecut s-a datorat investitiilor de peste un milion de euro necesare pentru modernizarea fabricii de paine, a introducerii unor noi linii de productie, a infiintarii unui laborator performant, dar si majorarii capacitatii de productie cu circa 10 - 12%, in acest moment capacitatea de morarit fiind de peste 200 t/zi."Pentru mentinerea ritmului de crestere, am introdus deja in productia curenta, la cererea pietei, faina pentru biscuiti, a declarat Vladu. De asemenea, pregatim lansarea a doua noi tipuri de faina pentru patiserie, dar si introducerea in productie a noi produse destinate direct gospodinelor, pe care speram sa le lansam pana la sfarsitul acestui an".In privinta costurilor painii, directorul Farinsan a mentionat ca pretul nu a fost majorat in ultimul an, dar "am fost nevoiti sa crestem pretul la faina, de la 0,77 le/kg la 0,85 lei/kg, din cauza costurilor mai mari ale graului, a explicat Vladu. Preturile, cel putin la faina, vor continua sa creasca in functie de evolutia costurilor la materiile prime de baza".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.