Dupa succesul de acum o luna cu filmul "Pianistul", Jurnalul National iti propune joi un nou film de colectie: "Dansand cu lupii".


DVD-ul apare impreuna cu ziarul nostru si il are in rolul principal pe Kevin Costner, in dubla iposta
Dupa succesul de acum o luna cu filmul "Pianistul", Jurnalul National iti propune joi un nou film de colectie: "Dansand cu lupii".


DVD-ul apare impreuna cu ziarul nostru si il are in rolul principal pe Kevin Costner, in dubla ipostaza. "Dansand cu lupii" este proiectul de suflet al lui Kevin Costner. Interesant este faptul ca acesta este primul film al sau ca regizor, criticii fiind de parere ca rareori un debut poate sa fie atat de stralucitor.


PRODUCTIA "Dansand cu lupii", bazata pe romanul cu acelasi nume al lui Michael Blake, a cucerit mai multe premii importante, printre care sapte Premii Oscar, un Urs de argint la Berlin, trei Globuri de aur. La acestea se pot adauga - fara exagerare - cateva zeci de premii mai putin importante si alte zeci de nominalizari. Daca este sa numaram distinctiile luate sau la care acest film a fost nominalizat, ajungem la o cifra impresionanta: 55!


SUBIECT. In timpul Razboiului Civil, locotenentul unionist John W. Dunbar porneste intr-o misiune sinucigasa si devine erou fara voie. Actiunile sale il poarta in tinutul indienilor Sioux. Incepe sa cunoasca modul lor de viata si treptat devine unul dintre ei. La un moment dat insa armata unionista revine in teritoriu, iar noii soldati nu au cum sa inteleaga pasiunea dintre camaradul lor si Sioucsi. Pentru ei "un indian bun este un indian mort".


Criticii sunt de acord ca "Dansand cu lupii" este filmul anului 1990 si numai un mare ghinion l-a facut pe Costner sa rateze Oscarul pentru cel mai bun actor in acel an. A trebuit sa se "consoleze" insa cu Oscarul pentru cel mai bun regizor: cine le poate avea pe toate? Filmul a batut si alte recorduri. Este considerat, printre altele, western-ul cu cele mai mari incasari din toate timpurile - nu mai putin de 184 de milioane de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.