Protan, cel mai mare incinerator de cadavre de animale din tara, a fost amendat de Garda Nationala de Mediu (GNM) cu suma de 60.000 de lei pentru depozitarea de deseuri pe malul raului Arges. "In baza Ordonantei de Urgenta 195/2006 privind pro

Protan, cel mai mare incinerator de cadavre de animale din tara, a fost amendat de Garda Nationala de Mediu (GNM) cu suma de 60.000 de lei pentru depozitarea de deseuri pe malul raului Arges. "In baza Ordonantei de Urgenta 195/2006 privind protectia mediului, am amendat societatea Protan cu 600 de milioane de lei vechi. De asemenea, am solicitat declansarea cercetarii penale a tuturor factorilor implicati in eveniment. In prezent, cel mai important lucru pentru protectia cetatenilor si a mediului consta in ecologizarea zonei. Este posibil ca zona respectiva sa apartina Apelor Romane, care va fi responsabila de ecologizarea zonei", a explicat Daniel Fita, director de comunicare al GNM. Contactati telefonic, reprezentantii Apelor Romane nici nu stiau despre ce este vorba. Nu stiau ce s-a intaplat cu societatea Protan si nici nu primisera nici o solicitare pentru ecologizarea zonei.
EXPLICATII. Firma Protan a fost amendata de GNM  deoarece vroia sa ingroape, pe data de 29 iulie, circa 50 de tone de cadavre de animale pe malul raului Arges. Protan s-a disculpat, explicand ca vina este a soferilor, care au schimbat traseul, pentru a se scalda in raul Arges. "In prezent, conducerea Protan SA a demarat propria ancheta asupra situatiei. Cei gasiti vinovati vor raspunde pentru incalcarea regulamentului. De altfel, doi dintre cei trei soferi nu erau angajati ai Protan, ci ai unei societati comerciale de unde Protan inchiriaza camioane", a declarat Ionut Ciupitu, directorul unitatii Protan Popesti Leordeni. In plus, Protan este banuita ca a mai depozitat deseuri de animale si in groapa de la Adunatii Copaceni desi reprezentantii societatii neaga aceasta varianta.
 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.