In anul 1994 juca foarte bine fotbal la Craiova Gabi Popescu, motiv pentru care antrenorul Nationalei, Iordanescu, l-a convocat in lotul tricolorilor pentru Campionatul Mondial din America. Numai ca, surpriza, Gabi Popescu n-a venit la lot, motivand
In anul 1994 juca foarte bine fotbal la Craiova Gabi Popescu, motiv pentru care antrenorul Nationalei, Iordanescu, l-a convocat in lotul tricolorilor pentru Campionatul Mondial din America. Numai ca, surpriza, Gabi Popescu n-a venit la lot, motivand ca s-a operat la nas. Fara sa stie realitatea, spectatorii l-au boscorodit: "Ce figura si asta, sa refuze Nationala, doar ca sa-si faca operatie de infrumusetare a nasului!". In realitate, nici vorba ca Gabi Popescu sa vrea sa-si remodeleze nasul dupa modelul lui Brad Pitt. El pur si simplu se opera de deviatie de sept, fiindca nu respira cum trebuie si la efort rasuflarea lui era gafaiala. Conferentiarul doctor Codrut Sarafoleanu - seful clinicii ORL de la Spitalul Sf. Maria - explica ce inseamna deviatia de sept. Nasul este despartit in doua nari de un fel de zid numit sept, niste cartilaje si portiuni osoase. Daca acest perete despartitor este stramb, respiratia se face cu dificultate, asa ca omul e silit sa respire pe gura. Pentru a redobandi o rasuflare buna, septul stramb trebuie reconstruit ca sa fie un perete drept. Si asta se poate face numai printr-o interventie chirurgicala. Degeaba se sperie unii oameni ca li se sparge peretele dintre nari cu ciocanul si dalta, pentru ca totul se face sub anestezie generala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.