CE BEM, CE MANCAM  
Printre ingredientele acestui produs se afla si cinci indulcitori artificiali de care persoanele sensibile, in special copiii, femeile insarcinate si cele care alapteaza, trebuie sa se fereasca.

Wrigleya
CE BEM, CE MANCAM  
Printre ingredientele acestui produs se afla si cinci indulcitori artificiali de care persoanele sensibile, in special copiii, femeile insarcinate si cele care alapteaza, trebuie sa se fereasca.

Wrigleya€™s juicy fruit pink este o "guma de mestecat fara zahar cu indulcitori si aroma de grapefruit" care are o eticheta ce pare o insiruire de aditivi alimentari: "indulcitori sorbitol (E 420), maltitol (E 965), manitol (E 421), aspartame (E 951), acesulfam K (E 950), baza de guma (contine lecitina din soia E 322), agent de umezire glycerol (E 422), agent de ingrosare guma Arabica (E 414), arome, acidifiant acid citric (E 330), colorant dioxid de titan (E 171), agent de glazurare ceara de carnauba (E 903), antioxidant butilhidroxianisol (E 320). Contine o sursa de fenilalanina. Consumul excesiv poate avea efecte laxative". Valorile nutritionale pentru 100 g sunt "continut energetic 715 kj/172 kcal, proteine 0 g, carbohidrati 70 g (din care zahar 0 g, polioli 70 g, amidon 0 g), grasimi 0 g (din care acizi grasi saturati 0 g), fibre 0 g, sodium 0 g".


ANALIZA. Produsul analizat face parte din gama gumelor de mestecat continand edulcoranti de masa artificiali (E 420, E 465, E 421, care este un alcool natural carbohidrat prezent in mai multe plante, conifere, alge, ciuperci si se obtine in scop comercial din glucoza) si edulconati artificiali intensi (E 951, E 950), agenti de ingrosare, arome artificiale, antioxidanti de sinteza, coloranti artificiali. Are o densitate calorica moderata si un profil nutritional dezechilibrat, ne spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.


CONCLUZII. Produsul este interzis bolnavilor de fenilcetonurie si celor cu sensibilitate la aspartam, explica specialistul in urma analizei etichetei acestui produs. De asemenea, nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de maladii inflamatorii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.