Presedintele Traian Basescu a explicat deunazi pensionarilor de ce a semnat cu intarziere noua lege a pensiilor care dupa cum se stie a majorat pensiile cu circa 40 la suta; domnia sa nu ar vrea ca pensionarii sa ramana cu impresia gresita ca dans
Presedintele Traian Basescu a explicat deunazi pensionarilor de ce a semnat cu intarziere noua lege a pensiilor care dupa cum se stie a majorat pensiile cu circa 40 la suta; domnia sa nu ar vrea ca pensionarii sa ramana cu impresia gresita ca dansul se opune principial majorarii ceea ce - daca ar fi asa - l-ar face impopular in randul acestui important segment de electorat.
Cu acest prilej presedintele statului a facut o distinctie intre finantarea maririi pensiilor pana in 2009 pentru care exista in mod cert bani (motiv pentru care a semnat legea) si finantarea pensiilor majorate dupa 2009 pentru care exista doar o prognoza, cu care nu este de acord. Cu toate acestea a semnat legea caci altminteri ea mergea la Parlament care oricum si-o insusea.
Se pune intrebarea daca presedintele nu cere Guvernului Tariceanu imposibilul pretinzandu-i o proba ca mijloacele de finantare existente (nota bene!) pana in 2009 vor exista si dupa aceea... Nu este aceasta normal? De ce sa dispara "mijloacele" se poate intreba orice om chiar nespecialist... Presedintele Basescu n-a prezentat nici macar un indiciu ca din 2009 economiei nationale ii va merge mai rau. Ori in lipsa unui atare indiciu e greu sa ceri Guvernului sa fie pesimist. Nici prognozele organizatiilor internationale nu sunt pesimiste. Si atunci?
Cert este altceva, dupa alegeri la carma va veni de buna seama Partidul Democrat liberalii trecand in opozitie. In cazul ca legea pensiilor nu va putea fi aplicata din lipsa de fonduri dupa 2009 ponoasele le vor trage democratii, in timp ce liberalii din opozitie vor arata la viitorul guvern democrat. Noua lege este deci un balast pentru probabilul viitor guvern democrat. Se intelege ca domnul Basescu nu priveste cu placere acest balast; ar fi preferat sa vada majorarea pensiilor amanata pentru dupa 2009 cand ar fi fost opera democratilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.