Se prognozeaza ca, astazi, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov si in Bucuresti, iar duminica si luni si in Braila, Galati, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj si Constanta temperaturile sa atinga
Se prognozeaza ca, astazi, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov si in Bucuresti, iar duminica si luni si in Braila, Galati, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj si Constanta temperaturile sa atinga valoarea de 35-36 de grade si, in unele zone, chiar 38 de grade Celsius. Maine, in sudul extrem al tarii, in Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu, "cu totul izolat" sunt posibile valori de temperatura de pana la 39 de grade Celsius, mai sustin meteorologii.
Temperaturile caniculare prognozate pentru intervalul sambata-luni vor disparea de marti, atunci cand vremea va reveni la normal pentru o perioada mai lunga de timp, cel putin pana in 12 august, au declarat surse din Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), informeaza Mediafax. "De marti intram in normal, iar acest normal va dura pana cel putin in 12 august. Mai departe de atat nu ne putem pronunta, prognozele nu mai sunt relevante pe o perioada mai lunga de atat", au declarat sursele citate. Acestea au precizat ca perioada 1-12 august va fi marcata de temperaturi "absolut normale" pentru aceasta perioada a anului, care nu vor depasi media multianuala. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.