Clasa I de risc seismic presupune un risc ridicat de prabusire la cutremur. Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului comunicatului remis vineri de Executiv, in urma consolidarii, structura Palatului Victoria va ajunge la o protectie
Clasa I de risc seismic presupune un risc ridicat de prabusire la cutremur. Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al Guvernului comunicatului remis vineri de Executiv, in urma consolidarii, structura Palatului Victoria va ajunge la o protectie seismica corespunzatoare nivelului de risc reismic II si III, ceea ce inseamna ca posibilitatea de prabusire este redusa, iar degradarea structurii nu afecteaza semnificativ siguranta cladirii. Cele 2,95 milioane de lei provin din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului. Palatul Victoria va fi totodata extins, avand in vedere cresterea cererii de spatii pentru desfasurarea activitatii institutiilor administratiei publice, in conditiile in care sediile unora dintre acestea au fost retrocedate. Concursul international de proiecte de arhitectura organizat pentru extinderea Palatului Victoria a fost castigat de echipa olandeza De Architekten CIE, la inceputul lunii iulie. Intentia este ca partea veche a Palatului Victoria sa ramana zona de protocol, urmand ca birourile functionarilor sa fie mutate in noua cladire. Cladirea extinsa va avea parcare subterana, va fi acoperita pe exterior cu placaj de piatra, in aceeasi culoare cu cel de pe imobilul existent, dar nu va mai avea finisaj de marmura in interior, precum cladirea veche. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.