Secretarul de stat pentru comert, Iuliu Winkler, a fost nominalizat de UDMR pentru sefia Ministerului Telecomunicatiilor.

Liderul UDMR, Marko Bela, a anuntat ca ieri-dimineata a trimis premierului Calin Popescu Tariceanu numele inlocuitorului lui Nagy Zsolt la sefia Ministerului Telecomunicatiilor. Este vorba de Iuliu Winkler, presedintele filialei UDMR Hunedoara, actual secretar de stat pentru comert, in cadrul Ministerului pentru IMM-uri.

Nominalizarea lui Winkler a fost anuntata ieri exact in ziua in care expira termenul suspendarii ministrului in functie, Nagy Zsolt. Acesta a fost suspendat pe 11 iunie dupa ce comisia prezidentiala care avizeaza inceperea urmaririi penale in cazul ministrilor a trimis dosarul lui Nagy catre procurori. Acesta este urmarit penal in cazul privatizarilor. Pe aceasta perioada de 45 de zile, interimatul conducerii Ministerului Telecomunicatiilor a fost asigurat de ministrul Lucrarilor Publice, Borbely Laszlo (tot UDMR).

Iuliu Winkler este licentiat in electronica si telecomunicatii si in economie, iar de-a lungul carierei sale politice a fost consilier judetean in Hunedoara, iar apoi subprefect al aceluiasi judet. In 2000 a ajuns deputat, iar din 2004 a fost numit ministru delegat pentru comert. O data cu restructurarea de acum trei luni, postul sau a fost realocat ministerului pentru IMM-uri, indeplinind functia de secretar de stat. Pentru a ajunge ministrul Telecomunicatiilor, Iuliu Winkler mai are nevoie de avizul premierului si de semnatura sefului statului pe decretul de numire in functie.