Papusile de la muzeu
Peste 50 de papusi din colectia Teatrului Puck sunt expuse, incepand de ieri, la Muzeul National de Arta din Cluj-Napoca, in prima expozitie intitulata Muzeul Papusilor. Muzeografa Florica Sima, citata de Mediafax, a declarat ca se doreste continuarea activitatilor artistice si pe perioada verii, prin expunerea celor mai reprezentative papusi si marionete din patrimoniul sau. "Avem expuse si papusi care au facut parte din expozitia care a avut loc in anul 2006 la Budapesta. De asemenea, avem si un numar de 24 de afise din perioada 1950-2007 cu spectacole ale teatrului", a precizat Sima, adaugand ca expozitia va fi reluata in fiecare an in perioada vacantei de vara, in parteneriat cu "Puck". (L.D.)
Intalniri esentiale
"Autopsie, Chipuri si asemanari, Samanism" sunt titlurile celor trei expozitii ce se vor deschide duminica, incepand cu orele 18.30, la Palatul Mogosoaia. Sub mai vechea deviza a intalnirilor esentiale, Palatul a invitat in luna august cinci plasticieni cu preocupari comune: cercetarea sinelui, descifrarea mesajelor sale ascunse circuland pe diferite canale, in variate moduri. Autorii acestor introspectii extreme vin de la Miercurea Ciuc (Zsolt, Antal si Csongor, fondatorii unei grupari artistice, Kokem, recent, al unui muzeu si a unei interesante reviste de arta contemporana "Atelier deschis"), de la Cluj (Kudor Istvan Duka, promotorul unui tip special de portret tip radiografie supradimensionata) si de la Craiova, via Geneva (Livia Balu). (L.I.)
Stagiunea Comediantilor
In acest sfarsit de saptamana (28-29 iulie), Curtea Comediantilor se va afla in festival. Vor avea loc momente artistice atat ale trupelor participante la atelierul european de arta medievala, renascentista si traditionala, cat si a celor invitate. Pe 2 si 3 august, sibienii si vizitatorii Sibiului vor avea ocazia de a invata despre vrajitoare si prezicatori, despre arta veche culinara si despre muzica artistilor in cadrul celui de-al doilea Atelier deschis publicului. Audienta va putea asista la repetitiile artistilor si sa guste din mancarea preparata de acestia. Pe 3 si 4 august va avea loc ce-a de-a doua Stagiune a comediantilor cu spectacole de commedia dell'arte, farse, concerte de muzica medievala, renascentista si traditionala, scene de lupta si spectacole ale cavalerilor, precum si momente de dans medieval si traditional. (L.D.)
Lectura cu degustare
Pe faleza cazinoului din Constanta, Editura Curtea Veche a programat maine, de la orele 18.00, o seara cu Jamie Oliver (prin intermediul retetelor sale culinare, asezonate cu o lectura si un spectacol de stand-up comedy. Preparatele lui Oliver, unul dintre cei mai la moda gastronomi din lume, vor fi realizate la malul marii de catre un bucatar specializat in retete mediteraneene, acestea putand fi degustate inspirandu-va din experienta unei femei mature, Joan Anderson, care si-a gasit motivatia de a-si autodepasi conditia si de a se bucura de toate lucrurile frumoase pe care viata i le ofera, petrecand un an la malul marii. (L.D.)