Concertul pe care Julio Iglesias l-a sustinut, miercuri seara, pe stadionul Cotroceni din Bucuresti, a avut o sonorizare care, fie a fost prea slaba ca volum pentru locatia aleasa, fie reglata pe "extra-inalte" ce au tiuit in urechile spectatorilor d
Concertul pe care Julio Iglesias l-a sustinut, miercuri seara, pe stadionul Cotroceni din Bucuresti, a avut o sonorizare care, fie a fost prea slaba ca volum pentru locatia aleasa, fie reglata pe "extra-inalte" ce au tiuit in urechile spectatorilor dintre care unii au raspuns cu huiduieli, relateaza Mediafax.
Cantaretul a fost introdus pe scena, in fata unui public de aproximativ 15.000 de persoane, de catre Octavian Ursulescu, printr-o prezentare rasuflata, punctata dupa circa cinci minute de fluieraturi din public.
Odata intrat in scena, Iglesias si-a surprins spectatorii nereusind sa se faca auzit prea bine. "Moralito", "Nathalie", "Manuela" si alte cateva piese au curs intr-o atmosfera ce amintea de un bar de inainte de '89. In primele 20 de minute insa, cantaretul nu a fost rasplatit cu aplauze, ci cu huiduieli si fluieraturi din partea mai multor spectatori dezamagiti de calitatea spectacolului. Abia dupa aceasta atentionare, Iglesias le-a cerut celor din echipa tehnica sa ii ridice volumul. Din pacate, acesta a urcat doar in privinta sunetelor inalte.
Iglesias a recuperat insa simpatia publicului la mijlocul concertului, cand a interpretat in romana "Sa-mi canti cobzar", ajutat la partea de versuri si de catre spectatori. Atmosfera de la concert a inceput astfel sa se mai incalzeasca, publicul acompaniind chiar unele piese cu aplauze ritmate. Pe durata spectacolului, cantaretul si-a trecut in revista aproape intreg repertoriul, interpretand aproape 40 de piese, chiar daca in varianta prescurtata - o strofa si un referen.
Latin lover-ul sexagenar, tata a opt copii, nu si-a tradat nici de aceasta data faima de cuceritor, sarutand pe scena una dintre dansatoare si o cantareata alaturi de care a interpretat un duet.
Potrivit Paradigma Production, sistemul de sonorizare de la concertul lui Iglesias de miercuri seara a fost folosit, la solicitarea cantaretului, la doar 25 la suta din capacitate, in contractul incheiat cu organizatorii romani specificandu-se ca sunetul nu se va auzi bine in toata arena. "Compania noastra a facut toate eforturile necesare pentru a asigura tot suportul tehnic de sonorizare, conform cerintelor artistului, lucru confirmat de managerul artistului, care a agreeat riderul nostru tehnic", a declarat pentru Mediafax Cristian Singer, general manager al Paradigma Production.
In cursul zilei de ieri, aproximativ 20 de persoane care au mers la spectacolele lui Julio Iglesias din turneul pe care il desfasoara in prezent in Romania au reclamat Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) calitatea "execrabila" a sunetului si organizarea "dezolanta", cerandu-si inapoi banii dati pe bilete. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.