Reactorul 2 al centralei nuclearelectrice de la Cernavoda va fi conectat la sistemul energetic national (SEN) la inceputul lunii august, cu o saptamana mai tarziu decat termenul avansat initial de Nuclearelectrica, operatorul unitatii, ca urmare a un
Reactorul 2 al centralei nuclearelectrice de la Cernavoda va fi conectat la sistemul energetic national (SEN) la inceputul lunii august, cu o saptamana mai tarziu decat termenul avansat initial de Nuclearelectrica, operatorul unitatii, ca urmare a unor defectiuni intervenite in perioada de probe. "S-au defectat niste suporti de conducte, care au trebuit reparati, astfel ca reactorul 2 va fi conectat la sistemul national la inceputul lunii august", au declarat surse din cadrul Nuclearelectrica.Compania a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca reactorul 2 va fi conectat la SEN in intervalul 25-30 iulie. Potrivit surselor citate, exploatarea comerciala a reactorului 2 nu va fi amanata, fiind prevazuta pentru sfarsitul lunii septembrie.Grupul 1 a livrat in SEN, in cei 11 ani de activitate, o cantitate de 58,5 TWh energie electrica, nivel apropiat de productia dintr-un an a Romaniei. Anul trecut, productia bruta nationala de energie electrica a fost de 62,21 TWh, fata de nivelul de 51,9 TWh, in anul 2000. Reactorul 1 furnizeaza circa 10% din necesarul de electricitate la nivel national, urmand ca din luna septembrie, dupa intrarea in exploatare comerciala a unitatii 2, centrala nucleara de la Cernavoda sa asigure aproximativ 19% din productia totala de pe piata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.