Giulestenii au castigat miercuri seara, pe "National", a patra lor Supercupa a Romaniei, dupa ce au trecut de Dinamo in urma loviturilor de departajare. La finalul primelor 90 de minute de joc, scorul a ramas 0-0, astfel ca s-a intrat in prelungiri.
Giulestenii au castigat miercuri seara, pe "National", a patra lor Supercupa a Romaniei, dupa ce au trecut de Dinamo in urma loviturilor de departajare. La finalul primelor 90 de minute de joc, scorul a ramas 0-0, astfel ca s-a intrat in prelungiri. Rapid a deschis scorul in minutul 110, prin Burdujan, care a inscris cu capul, de la cinci metri, dupa o eroare de marcaj a lui Blay. In minutul 116, Danciulescu a restabilit egalitatea, inscriind tot cu capul, de la marginea careului mic, dupa o lovitura libera de la 18 metri executata de Ad. Cristea. La finalul celor doua reprize de prelungiri, scorul a fost tot egal, 1-1, si s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Prima serie a fost transformata integral: Ad. Cristea, Chiacu, Ropotan, Cl Niculescu si Danciulescu - pentru Dinamo, respectiv Maftei, M. Constantin, R. Stancu, E. Dica si Bozovic - pentru Rapid. Apoi, Pulhac n-a nimerit poarta, iar Burdujan a trimis troeful in Giulesti.
Dupa meci, la centrul terenul a fost montat un podium, unde jucatorii celor doua echipe au primit medaliile. Trofeul a fost inmanat jucatorilor rapidisti de presedintele FRF, Mircea Sandu, in momentul premierii fiind declansati mai multi vulcani de artificii si mai multe tunuri de confetti. Dupa ce au sarbatorit la centrul terenului, scandand "A venit Cupa in Giulesti!", fotbalistii antrenati de Bergodi s-au indreptat spre galerie, unde a cantat alaturi de fani, iar apoi au facut un tur al stadionului. In tunelul de acces la vestiare, jucatorii rapidisti au ironizat echipa Dinamo, scandand "Au! Au! Au!", strigatul de lupta al spartanilor preluat de fanii "alb-rosiilor". In momentul in care s-au intersectat cu dinamovistii Rednic le-a spus rapidistilor: "Hai, ca va mai dam patru in campionat!", moment in care un jucator giulestean i-a replicat: "Taci, bai, din gura!", tehnicianul injurandu-l apoi pe
M. Constantin.
Primul trofeu pentru Bergodi
Antrenorul rapidist a afirmat ca echipa sa a meritat sa castige Supercupa in fata echipei Dinamo, declarandu-se fericit pentru castigarea acestui trofeu dupa "doar o luna de munca la Rapid". "A fost un meci greu, dar si frumos. Sunt multumit pentru jucatori si pentru mine ca am castigat un trofeu dupa doar o luna de munca. Am intalnit o echipa foarte buna. Si noi, si ei am avut momente bune de joc, dar eu cred ca Rapid a meritat sa castige. Toata lumea spune ca e dificil sa antrenezi Rapidul, dar eu sunt fericit ca am castigat acest prim trofeu. Nu cred ca am castigat cu noroc, si noi am avut ocazii foarte bune de a marca. Noi am avut doar o luna de lucru, am schimbat sistemul de joc, dar cu siguranta putem spune ca a fost cel mai bun meci de cand sunt eu la Rapid", a spus Bergodi. Marius Constantin a dedicat victoria cu Dinamo lui Copos, pe care spune ca el si colegii sai l-au ajutat "sa le dea peste nas" oficialilor campioanei, dupa ce acestia l-au jignit. "Ii dedicam victoria, pentru ca a fost jignit de cei din conducerea de la Dinamo si prin aceasta victorie le-a dat peste nas. Prima sper sa ne-o dea, pentru ca noi l-am ajutat sa le dea peste nas celor de la Dinamo", a spus M. Constantin. Danut Coman a spus ca este foarte fericit pentru castigarea Supercupei. "Este important ca am castigat, nu faptul ca am aparat eu sau n-am aparat 11 metri. Eu si Lobont ne-am incurajat tot timpul si ne-am felicitat in timpul meciului. N-a fost o batalie cu el. Lobont e prietenul meu, indiferent de situatie", a spus Coman. Capitanul Vasile Maftei a declarat ca George Copos a venit in vestiar si i-a felicitat dupa meci. "Ii dedicam victoria. A fost aproape de noi in tot acest timp, iar acum urmeaza sa vina cu o prima. Noi am fost mai buni, pentru ca am castigat", a spus Maftei. (MIG)
Kovacs laudat de Sandu
Presedintele FRF s-a declarat multumit de prestatia arbitrului Istvan Kovacs la Supercupa Romaniei, in conditiile in care tanarul central, in varsta de 22 de ani, s-a aflat la primul sau meci dupa promovarea in lotul A.
"Am avut un debut in arbitraj, cu greselile inerente, dar bun per ansamblu. Foarte bine ca a colaborat cu arbitrul de rezerva. Este unul dintre oficialii partidei", a spus Sandu, comentand faptul ca in mai multe randuri, in special in prima repriza, deciziile luate de Kovacs au fost dublate de rezerva Aurel Bogaciu, si el un arbitru promovat in lotul A in urma cu 6 luni. In schimb, doi dintre actionarii lui Dinamo, Vasile Turcu si Cristian Borcea, au fost de parere ca arbitrul i-a refuzat lui Dinamo un penalty. "Am avut un 11 metri clar", a spus Borcea, completat de Turcu: "Cred ca am avut un 11 metri. A fost un arbitru tanar si probabil a avut emotii, dar cred ca trebuie promovati si tinerii". (MIG)
Copos a prins curaj
Principalul actionar al Rapidului a declarat ca Supercupa Romaniei este un trofeu foarte important pentru echipa giulesteana, care a demonstrat astfel care este cea mai buna echipa din Romania. "Sunt foarte bucuros pentru ca am castigat, meritam Supercupa, un trofeu foarte important, care a demonstrat cine este cea mai buna echipa din Romania. Tin sa-i multumesc si lui Razvan Lucescu, pentru modul cum a gestionat echipa. Sunt mandru de jucatori, pentru ca au castigat meciul numai pe teren. S-a vazut stilul italian, unul foarte serios", a spus Copos. Referitor la schimbul de declaratii cu oficialii de la Dinamo, inaintea meciului de miercuri seara, Copos a spus: "Pentru Badea am un respect deosebit. Ne cunoastem de foarte multa vreme si imi cer scuze pentru ca in aceasta seara, la gol, am strigat <<Au, au, au!>>. (MIG)
Dragomir injurat de galerii
Galeria lui Dinamo, mai numeroasa decat cea rapidista, a afisat urmatoarele bannere: "Ultrasii, viitori colegi de celula cu cei care omoara si fura", "Decizii hilare luate de un nebun cu probleme judiciare". Fanii dinamovisti au scandat "Mitica la puscarie!", "Libertate pentru suporteri" si injurii la adresa presedintelui LPF, Dumitru Dragomir. La inceputul reprizei a doua, in peluza rezervata fanilor dinamovisti a fost aprinsa o torta, care a fost aruncata apoi pe pista stadionului. Galeria echipei Rapid a afisat bannere ca "Inregistrati-ne acum pana nu scoatem album", "300 de spartani = 150 de cupluri" si "Club comunist, 59 de ani, posesor de titlu imoral, caut istorie nepatata si palmares real". Inainte de inceperea partii secunde, suporterii rapidisti au aprins mai multe torte. (MIG)
Incident intre Bronic si ziaristi
Dupa festivitatea de premiere, fotoreporterii care intrasera pe teren au pornit spre tunelul de acces la vestiare pentru a merge la conferinta de presa, insa au fost impedicati de angajatii firmei Bronic, care asigurau securitatea. Acestia i-au imbrancit pe reprezentantii mass-media, iar unul dintre ei a lovit cu piciorul un fotoreporter de la cotidianul Pro Sport, Lucian Cartu, informeaza Mediafax. La scurt timp de la producerea incidentului, un superior al celui
care l-a lovit pe jurnalist a venit
si a prezentat scuze, motivand ca oamenii sai erau nervosi din cauza
ca au patruns prea multe
persoane pe teren. (MIG)
DINAMO - RAPID
6-7 (0-0, 0-0, 1-1)
Au marcat: DANCIULESCU (117) / BURDUJAN (110).
Au transformat: Ad. Cristea, Chiacu, Ropotan, Cl. Niculescu, Danciulescu / Maftei, M. Constantin, R. Stancu, E. Dica, Bozovic, Burdujan.
A ratat: Pulhac.
Stadion: "National", Bucuresti; spectatori: 30.000.
DINAMO: Lobont - Blay, Moti, St. Radu, Pulhac - Margaritescu (86 Ropotan) - Zicu, Fernandes (78 Ad. Cristea), Fl. Bratu (61 Chiacu) - Danciulescu, Cl. Niculescu. Antrenor: M. Rednic.
RAPID: D. Coman - Sapunaru, Maftei, M. Constantin, Bozovic - Maldarasanu, C. Lazar, Grigorie (46 R. Stancu) - Cesinha (78 Burdujan), Mazilu, Buga (96 E. Dica). Antrenor: C. Bergodi.
Cartonase galbene: Moti (2), Cl. Niculescu (42) / Sapunaru (43), R. Stancu (84), C. Lazar (88), Maftei (105).
Au arbitrat: I. Kovacs - A. Onita, Cr. Nica
(A. Bogaciu).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.