Liberalii si pesedistii refuza ideea de a guverna in comun in viitorii 5 ani.

Adrian Nastase propune o guvernare transparenta PSD-PNL pentru urmatorii cinci ani. Un an pina la alegeri si patru dupa. Acesta este proiectul sau politic prezentat ieri opiniei publice in cadrul unui interviu acordat ziarului „Gandul". Conducerea PSD n-a reac-tionat deocamdata in mod oficial. Poate si pentru ca Mircea Geoana este inca in Statele Unite. Contactat telefonic, purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu, spune ca varianta unei guvernari PSD-PNL a fost discutata deja in partid, dar fara succes. „E o posibilitate pe care am explorat-o si noi. Am gasit insa multe impedimente care tin de diferentele doctrinare mari. Nu putem forta prea mult aceste diferente", sustine Diaconescu. El reaminteste ca singurele decizii politice cu privire la aliante pentru guvernare pot fi luate abia dupa alegeri.

Liberalii sint si mai duri decit colegul de partid al lui Nastase. Vicepresedintele PNL Ludovic Orban spune ca intre cele doua partide nu poate exista o colaborare, ci doar o lupta politica ce are la baza diferente radicale de viziune asupra dezvoltarii societatii romanesti.

Orban a declarat, pentru NewsIn, ca nu intelege de ce fostul lider pesedist Adrian Nastase lanseaza public programe politice care vorbesc despre o guvernare comuna PNL-PSD, in conditiile in care el este ultimul om care ar avea dreptul sa propuna proiecte Romaniei.