Mercedes Car Group, divizia de automobile de lux a grupului DaimlerChrysler, a obtinut in trimestrul al doilea o crestere cu 74% a profitului inainte de deducerea dobanzilor si a impozitelor (EBIT), la 1,2 miliarde euro, depasind estimarile analistil
Mercedes Car Group, divizia de automobile de lux a grupului DaimlerChrysler, a obtinut in trimestrul al doilea o crestere cu 74% a profitului inainte de deducerea dobanzilor si a impozitelor (EBIT), la 1,2 miliarde euro, depasind estimarile analistilor, transmite Reuters.La venituri care au stagnat la 12,558 miliarde euro, marjele de profit EBIT de 9,6% au depasit cu mult tinta de minimum 7%, stabilita pentru acest an. Analistii anticipau ca Mercedes va obtine in trimestrul al doilea un profit EBIT de 1,01 miliarde euro.Mercedes Car Group, care include brandurile Mercedes-Benz, Maybach si Smart, a obtinut, in primul trimestru, marje operationale de 6,6%.Profitul EBIT al diviziei de camioane a DaimlerCrysler a urcat cu 3%, la 601 milioane euro, in pofida cererii scazute de pe pietele nord-americane si japoneze. Veniturile diviziei au scazut cu 19%, la 6,93 miliarde euro. DaimlerChrysler nu va prezenta rezultatele financiare aferente trimestrului al doilea inainte de sfarsitul lunii august, din cauza vanzarii Chrysler Group catre fondul de investitii Cerberus Capital Management. Grupul anticipa, in luna mai, ca profitul EBIT va urca in acest an la sapte miliarde dolari, excluzand impactul vanzarii Chrysler, tranzactie care divizeaza grupul format in 1998, in cadrul unei fuziuni transatlantice de 36 miliarde dolari.Actiunile DaimlerChrysler erau cotate, la ora 13.09 GMT, in crestere cu 3%, la 67,72 euro pe unitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.