Apple a precizat ca se asteapta sa vanda peste un milion de telefoane iPhone pana la sfarsitul trimestrului curent, reiterand obiectivul de a vinde peste 10 milioane de unitati iPhone pe plan global in 2008.
Grupul a inregistrat si o crestere s
Apple a precizat ca se asteapta sa vanda peste un milion de telefoane iPhone pana la sfarsitul trimestrului curent, reiterand obiectivul de a vinde peste 10 milioane de unitati iPhone pe plan global in 2008.
Grupul a inregistrat si o crestere surprinzatoare a cotei de profit, oferind drept explicatie pentru acest lucru scaderea preturilor unor componente precum cipurile de memorie, vanzari directe substantiale si vanzari mai bune ale unor produse scumpe.
"Nici nu se pune problema, Apple trece printr-o perioada excelenta", a declarat presedintele grupului Creative Strategies, Tim Bajarin. "Prin intermediul iPhone si iPod, Apple continua sa exercite o fascinatie pentru consumatori, atragandu-i in magazine si familiarizandu-i astfel cu alte produse ale grupului, precum computerul Macintosh", a adaugat acesta.
Modelul iPhone a fost pus pe piata la data de 29 iunie, fiind cea mai anticipata lansare din ultimii ani, insa impactul sau comercial a fost neglijabil, pentru ca a fost disponibil doar in ultimele zile ale trimestrului.
Apple a vandut 270.000 de unitati iPhone in primele doua zile de la lansare, aceasta cifra plasandu-se in regiunea inferioara a estimarilor analistilor, care au mizat pe vanzari intre un sfert de milion si 700.000 de unitati.
Profitul net pentru al treilea trimestru al anului fiscal curent, care a luat sfarsit la data de 30 iunie, s-a ridicat la 818 milioane dolari, sau 92 de centi pe actiune, cu mult peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, de 472 milioane dolari, sau 54 centi pe actiune.
Analistii se astepta ca nivelul profitului net al Aplle sa se ridice la 644,4 milioane dolari, sau 72 centi pe actiune, conform unui chestionar realizat de Reuters.
Veniturile grupului s-au ridicat la 5,41 miliarde dolari, cu 24% mai mult decat cele 4,37 miliarde dolari inregistrate in urma cu un an, depasind si estimarile de pe Wall Street, care se ridicau la 5,29 miliarde dolari.
Marja profitului brut a inregistrat o crestere de 36,9%, peste marja de 35,1% obtinuta de Apple in trimestrul precedent, o dovada de vigoare pe care nici compania nu o prevazuse.
Apple a anuntat ca pentru ultimul trimestru al anului fiscal curent mizeaza pe castiguri de aproximativ 65 centi pe actiuni si pe venituri de circa 5,7 miliarde dolari, aceasta estimare fiind una moderata, luand in considerare faptul ca urmeaza perioada reducerilor de inceput de an scolar, costurile componentelor putand creste deasemeni.
Apple a precizat ca a livrat 1,76 milioane computere Macintosh, reprezentand o crestere de 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Vanzarile de laptopuri au crescut cu 42% iar livrarile de playere muzicale iPod s-au ridicat la 9,82 milioane, cu 21% peste nivelul livrarilor inregistate in aceeasi perioada a anului trecut, conform asteptarilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.