Leul puternic goneste turistii Presedintele Comisiei de Incoming a Asociatiei Agentiilor de Turism (ANAT), Julian Andrei, considera ca aprecierea leului face ca Romania sa iasa de pe piata turistica externa. Aprecierea artificiala a leului va duce la cresterea preturilor pentru turistii straini, ceea ce inseamna ca acestia vor evita sa mai vina in Romania, mai ales ca hotelierii intentioneaza sa transforme tarifele din euro in lei, dar cu o crestere de circa 15%, este de parere Julian Andrei.

Costinestiul sta bine pe net

Costinesti este cea mai cautata statiune de pe litoralul romanesc pe Internet, cu peste 15.500 de accesari in ultima saptamina, urmata de Eforie Nord, cu 15.400, si Mamaia, cu 9.017. In top sint si statiunile bulgaresti Nisipurile de Aur, cu 3.576, si Albena, cu 2.216, potrivit unui clasament trafic.ro. In clasamentul celor care si-au cautat cazare pe Internet au mai intrat si statiunile Neptun, cu 3.753 de cautari, Vama Veche, cu putin peste 3.000, si Eforie Sud, cu 2.626 de accesari. De asemenea, statiunile agroturistice au inregistrat o crestere. Site-ul epensiune.ro a avut in ultima saptamina peste 6.000 de vizitatori.

Low-cost din Timisoara

Doi operatori aerieni low-cost vor opera, incepind cu toamna acestui an, curse pe relatia Timisoara-Viena, respectiv Timisoara-Roma sau Timisoara-Milano, a anuntat directorul aeroportului Timisoara, Daniel Idolu. Unul dintre cei doi operatori este compania Sky Europe. Acesta a mai spus ca unele destinatii sint insuficient acoperite de la Timisoara, dind ca exemplu Spania si Franta, pentru care vor fi contactate mai multe companii low-cost.