SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Visele, tulburator teritoriu al misterelor, care in multe zone ramane teritoriu inexplicabil si pentru stiinta. Ce se petrece in creier, superba creatie a Dumnezeirii? Ce se intampla cu adevarat, fiindca unele
SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Visele, tulburator teritoriu al misterelor, care in multe zone ramane teritoriu inexplicabil si pentru stiinta. Ce se petrece in creier, superba creatie a Dumnezeirii? Ce se intampla cu adevarat, fiindca unele mecanisme au lasat sa se traga cortina de pe tainele lor, dar o multime de lucrari ale creierului raman Marea Enigma. Mari academicieni care se ocupa de aproape o jumatate de secol de studierea si ingrijirea creierului spun, ridicand ochii spre cer, ca gandirea ramane marele semn de intrebare, gandirea fiind probabil drumul spre Dumnezeu. Ce operatiuni colosale si imprevizibile se petrec in creier in timpul somnului si mai ales in timpul viselor? De unde vin anticiparile, premonitiile, care apar in somn si sunt confirmate de viata reala daca nu a doua zi, in urmatoarele zile? Un barbat a visat ca altfel o apucase destinul lui inca de cand se ivise la viata din burta mamei. Visase barbatul in toata puterea ca nu i se cunostea tatal, deci era "nascut din flori", cum se zice in popor. La doua zile dupa ce a visat ca era "nascut din flori", barbatul a trecut pe trotuar pe sub balcoanele unui bloc si i-a cazut in cap un ghiveci cu flori care l-a omorat. A visat ca era "nascut din flori" si pana la urma a fost "mort din flori". Unul din marii profesori care se ocupa de activitatea creierului, dupa ce da explicatii stiintifice, are si el mirarile lui. Cand avea de dat niste examene, la facultatea din orasul unde studia, a facut un deranjament la burta, o boala diareica, cu dureri de abdomen si multe scaune, motiv pentru care a fost internat in spital si n-a putut sa-si dea examenele.


La pranz, s-a trezit din salonul de spital cu mama lui sosita in mare graba c-un tren din zorii zilei, care a simtit in timpul somnului ca feciorul ei trece printr-o cumpana. Visase ca baiatul ei e bolnav, s-a sculat in miez de noapte, s-a imbracat si a fugit la gara, iar in centrul universitar visul s-a adeverit, caci fiul student chiar avea perfuzii in brat in salonul de spital. Ce schimburi de fluide misterioase s-au desfasurat pe sute de kilometri distanta intre mama care la departare a simtit ca puiul ei e in pericol? Nici eu nu-mi explic un vis pe care l-am avut de peste 20 de ori. Ma plimb pe strazile unui oras pe care-l cunosc atat de bine, incat stiu si ordinea magazinelor, ca dupa pravalia cu paine urmeaza un magazin de stofe, apoi o bacanie, visez toate detaliile acestui oras. Si totusi eu nu am fost niciodata in acel oras. In orasul din visele mele care mi-apare repetat si obstinant.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.