Marea Britanie va implementa noi masuri de securitate extrem de dure pentru a preveni comiterea unor atentate in tara. Astfel, toti cetatenii care intra sau ies din Regatul Unit vor fi scanati electronic, la granita. Agentii de securitate vor putea a
Marea Britanie va implementa noi masuri de securitate extrem de dure pentru a preveni comiterea unor atentate in tara. Astfel, toti cetatenii care intra sau ies din Regatul Unit vor fi scanati electronic, la granita. Agentii de securitate vor putea afla astfel o multime de informatii despre ei - cazierul judiciar, locul de munca si chiar ultimele cheltuieli facute cu cartea de credit utilizata la cumpararea biletului de calatorie. Controalele fizice la imbarcarea in avioane ar putea fi reintroduse, dupa ce au fost scoase din uz la inceputul anilor '90. Aceasta forma de control al granitelor este deja implementata experimental, in unele zone ale Marii Britanii. Tehnologia a dus pina acum la formarea unei baze de date cu 22 de milioane de pasageri. De asemenea, au fost inregistrate 12.000 de alerte de securitate, iar 1.000 de persoane au fost arestate. Unii analisti spun insa ca tocmai aceste controale suplimentare ar putea transforma pasagerii avioanelor in tinte pentru teroristi. Verificarile incetinesc imbarcarea in aeronave, iar cozile formate la ghisee ar putea fi extrem de atractive pentru atentatori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.