Portughezii, cunoscuti la noi mai ales prin investitiile in biodiesel, vor aloca bani si pentru imobiliare.

Compania portugheza Martifer SGPS va dezvolta mai multe centre comerciale in Romania, Portugalia si Polonia, dupa ce a cumparat, cu 300.000 de euro, o participatie de 60% la Global Shopping, cea mai mare firma portugheza independenta specializata in managementul acestui tip de zone, transmite Reuters.

Achizitia Global Shopping va asigura Martifer „o echipa experimentata pentru dezvoltarea proiectelor din acest domeniu programate pentru Portugalia, Polonia si Romania", a declarat directorul general al grupului, Carlos Martins, intr-un interviu acordat publicatiei portugheze ,,Jornal de Negocios’’. Martifer, companie afiliata la grupul Mota-Engil, a investit deja 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare, inclusiv centre comerciale, parcuri de retail si centre logistice, fiind interesata, in prezent, de oportunitatile existente in Spania si in Europa de Est, se arata in articolul din ,,Jornal de Negocios’’.

Grupul Martifer, care deruleaza activitati in Portugalia, Spania, Germania, Cehia, Polonia si in Slovacia, este prezent deja in Romania, in special in zona energetica. Firma activeaza pe piata de biocombustibili, detinind o fabrica de carburant biodiesel la Lehliu. De asemenea, Eviva Energy, subsidiara a Martifer, ar putea incepe anul viitor constructia primelor unitati de producere a energiei electrice din surse eoliene, cu o putere totala instalata de peste 10 MW, in zona Dobrogei, si vizeaza dezvoltarea de turbine eoliene si in Moldova.