Record Japonezele au cea mai mare speranta de viata din lume, respectiv 85,8 ani, potrivit datelor publicate de guvernul japonez. Compatriotii lor de sex masculin spera sa traiasca pana la 79 de ani, mai putin totusi decat barbatii din Islanda,
Record Japonezele au cea mai mare speranta de viata din lume, respectiv 85,8 ani, potrivit datelor publicate de guvernul japonez. Compatriotii lor de sex masculin spera sa traiasca pana la 79 de ani, mai putin totusi decat barbatii din Islanda, care au o speranta de viata de 79,4 ani.   STIL DE VIATA. Japonezii se afla de 22 de ani in fruntea clasamentului longevitatii. Cercetatorii pun aceasta performanta pe seama regimului alimentar, dar nu numai. Guvernul nipon subliniaza importanta unui sistem sanitar performant in prelungirea duratei de viata a populatiei japoneze. Mai exact, au fost perfectionate tratamentele principalelor cauze de deces la varstnici: cancerul, bolile de inima si accidentul vascular cerebral. Referitor la dieta japonezilor, aceasta include in principal peste, orez, soia, ierburi aromatice, fructe si legume proaspete, ceai verde. Masa nu este luata in graba, ci este considerata un ritual. Dupa japonezi, in topul longevitatii urmeaza in ordine taiwanezii, spaniolii si elvetienii. Potrivit Cartii Recordurilor, cel mai batran om din lume este japoneza Yone Minagawa (foto), 114 ani, pe care i-a implinit anul acesta la 4 ianuarie. Cel mai batran barbat din lume este tot de origine nipona - Tomoji Tanabe, 111 ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.